Deva câștigă în premieră în deplasare în acest sezon

0
1334

deva-craiova 14-15deva-craiova 14-15ana maria simionCSM Cetate Deva a spart gheața în duelurile din deplasare, 29-28 pe terenul Sloboziei, o formație cu care se află în duel direct în play-out.

În continuare, Deva nu s-a bazat pe serviciile lui Carmen Cartaș, care va reveni de luni, după o accidentare, în programul echipei. Oaspetele au controlat primele 30 de minute timp în care au condus și la o diferență de cinci goluri, 7-12, cea mai mare a meciului de altfel. Până la pauză însă, pe fondul unor greșeli ale elevelor lui Ioan Ani-Senocico, Slobozia s-a apropiat, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 13-15.

La reluare, Slobozia a înscris de patru ori consecutiv și a întors scorul în favoarea ei, iar perioada bună a echipei lui Liviu Paraschiv nu s-a oprit acolo. Gazdele s-au desprins la 23-20 în minutul 46 și au ratat și o aruncare de la șapte metri la acest scor și a cedat complet din acel moment. Deva a egalat la 25 cu șapte minute înainte de final și a rezolvat soarta meciului în minutele de final, impunându-se în cele din urmă la limită, scor 29-28.

Liviu Paraschiv, antrenor CSM Unirea Slobozia: „Am avut 23-20 și un șapte metri ratat la acest scor și am căzut din acel moment. E o înfrângere dureroasă, dar acesta este sportul. Arbirajul a fost foarte bun. Experiența unor jucătoare precum Senocico, Tasic sau Krnic a făcut diferența.”

Marian Muntean, președinte CSM Cetate Deva: „Azi a făcut diferența experiența individuală a jucătoarelor Devei. Nu a fost ușor, pentru că am jucat șapte contra nouă, altfel îi băteam mai ușor. Am avut un avantaj de cinci goluri în prima repriză, dar pe anumite greșeli inerente s-au apropiat la două la pauză și în repriza a doua am avut de infruntat inclusiv arbitrajul. E pentru prima dată când analizez sistemul, nu e corect. Constanța merge cu opt jucătoare și fără antrenor la Zalău, le facilitează victoria. Poate că ar produce surpriza dacă ar fi în formulă completă. Toată lumea se concentrează pe meciurile cu echipele din play-out. Echipele sunt nemotivate, se strică echilibrul. Noi ne vom bate până în ultima secundă pentru un loc în play-off, ne facem datoria. Astăzi evidențiez toată echipa, dacă nu se băteau toate, nu reveneam de la trei goluri, E incorect să nominalizezi pe cineva, e sport de echipă. E importantă victoria, nu cine dă mai multe goluri.”

CSM Unirea Slobozia-CSM Cetate Deva 28-29 (13-15)
CSM Unirea Slobozia: Dăscălete 7 goluri, Nica 7, Carabulea 6, Pavăl 2, Stănciulescu 2, Drăguț 2, Băcăoanu 1, Moroianu 1
CSM Cetate Deva: Ani-Senocico 9 goluri, Malac 5, Krnic 5, Tasic 4, Simion 2, Șovar 2, Toth 1, Rusu 1

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY