Derby încheiat nedecis

1
1510

csmb-minaur 14-15CSM București și Minaur Baia Mare au terminat la egalitate în primul meci al etapei a 18-a a Ligii Naționale, 25-25. Ambele formații au avut însă șansa de a câștiga partida, dar s-au întrecut în greșeli și ratări în final de meci.

Băimărenii au controlat partida timp de 50 de minute, dar au cedat în final de meci și puteau chiar pleca fără niciun punct de la București. Minaur a început tare meciul cu CSM și a condus cu 3-0 și 7-3, dar s-a văzut egalată la 7 la jumătatea reprizei, după ce Kostadinovic și Milosevic au marcat câte două goluri pentru gazde. Oaspeții au forțat din nou desprinderea și au ajuns la 12-9 în minutul 25, însă la finalul reprizei avantajul rămăsese de un singur gol, 13-12, Eklemovic transformând o aruncare de la șapte metri în ultimele secunde.

Pe fondul unei defensive mai sigure, Minaurul s-a desprins din nou pe tabelă și lăsa impresia că poate obține victoria și pe terenul CSM-ului, după ce învinsese în capitală și pe Steaua și pe Dinamo. Minaur, prin Sabou, a refăcut diferența maximă cu 10 minute înainte de final,  dar s-a întrecut în greșeli și a primit trei goluri consecutiv, pe contraatac, având un om în plus pe teren. Trimis în locul lui Milosevic, Marijanac a egalat la 22 și 23 pentru CSM și tot el a dus formația gazdă pentru prima și singura oară în avantaj, 25-24, scor la care Tatai a apărat aruncarea de la șapte metri a lui Negru. Sadoveac a egalat la 25, cu un minut înainte de final, în inferioritate, profitând de o pasă la intercepție, iar în timpul rămas niciuna dintre cele două formații nu a găsit drumul către gol, atât Marijanac, cât și Sabou, faultând în atac. Scor final 25-25, o remiză care urcă formația din Baia Mare în fotoliul de lider, dar care nu ajută prea mult niciuna din cele două echipe.

CSM București-HCM Minaur Baia Mare 25-25 (12-13)
CSM București: Dragomir, Blazevic (portari), Kostadinovic 7 goluri, Wetterbrandt 4, Negru 4 (1 din 7m), Marijanac 4 (1 din 7m), Milosevic 2, Șomlea 1, Stavrositu 1, Răpciugă 1, Novanc 1, Pătru, Rotaru, Ungureanu, Stamate
HCM Minaur: Pop, Tatai (portari), Eklemovic 6 goluri (4 din 7m), Fotache 5, Sadoveac 4, Sabou 3, Stegavik 3, Marta 2, Grasu 1, Pribanic 1, Bușecan, Mihai, Martinez, Mureșan, Bera
Aruncări de la 7m: 5/2, respectiv 4/4
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 7 x 2 min.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY