Derby cu accente dramatice

0
1118

dinamo-steaua 14-15 sandruSteaua a câștigat din nou pe terenul rivalei eterne după patru ani și zece luni, 27-26, după un meci în care a persistat suspansul până în ultima secundă.

În fața a 1000 de spectatori, Dinamo și Steaua își disputau un nou episod al „războiului” de tradiție. Într-o atmosferă de meci mare, Dinamo a controlat ostilitățile în primele 30 de minute, dar Steaua a revenit și a obținut victoria în repriza secundă.

S-a mers cap la cap în primele zece minute, după care gazdele au profitat de trei parade consecutive ale lui Ionuț Irimuș și Ragot, Savenco și Asoltanei duceau scorul la 9-6. Diferența de trei goluri nu a rezistat însă foarte mult, pentru că Steaua a profitat de o eliminare primită de Răzvan Răpciugă în urma unei schimbări greșite și s-a apropiat la un gol (10-9). Până la încheierea reprizei s-a mers tot sub semnul echilibrului și Dinamo intra la pauză cu un avantaj de un gol: 14-13.

În partea a doua, situația s-a schimbat total. Steaua a revenit mai montată de la cabine și a egalat rapid după reușita lui Corzo, aflat la cel mai bun meci al său în tricoul roș-albaștrilor, și tot cubanezul și-a dus echipa în avantaj prima oară după 27 de minute (15-16), fază la care a scos și eliminarea lui Savenco. În inferioritate, Dinamo a irosit alte două atacuri și oaspeții nu au iertat situațiile create, desprinzându-se la trei lungimi.

A fost nevoie de doar două parade ale lui Irimuș pentru ca elevii lui Ion Mocanu să revină la un gol în urma gazdelor. Chiruț a făcut ca avantajul Stelei să devină minim de două ori, 18-19 și 20-21, scor la care s-a consumat și primul moment cheie al meciului: Vancea a comis de două ori fault în atac în 30 de secunde, fapt ce a adus proteste legate de cele două decizii ale lui Viorel Mazilu și implicit o eliminare temporară a acestuia. Doar că Dinamo nu a profitat de acest cadou, Chiruț ratând o aruncare de la șapte metri în fața lui Laufceac, iar Vancea și Salinas au dus scorul la 20-24. Steaua și-a menținut avantajul de patru goluri până în ultimele minute, iar situația s-a complicat după o decizie neinspirată a antrenorului Stelei. La 24-27, Mazilu a cerut timp de odihnă în momentul în care Rudovic marca golul 28 al echipei sale. Mocanu și-a aranjat defensiva și „câinii” s-au apropiat la un gol, 26-27, iar cu 30 de secunde înainte de final Corzo a ratat o aruncare de la șapte metri obținută de Salinas. În timpul rămas însă, dinamoviștii nu au găsit drumul către gol, Chiruț aruncând doar în blocaj, în timp ce Sandrk nu a nimerit poarta dintr-o aruncare liberă de la nouă metri. În urma acestui succes, Steaua se apropie la cinci puncte de locul doi, în timp ce Dinamo ratează șansa de a urca pe poziția secundă.

Dinamo București-CSA Steaua Alexandrion București 26-27 (14-13)
Dinamo București: Makaria, Irimuș, Fuică (portari), Chiruț 5 goluri, Ragot 3, Savenco 3, Băluț 3, Sandrk 3, Diaw 2 (1 din 7m), Manea 2, Asoltanei 2, Șandru 2, Răpciugă 1, Nițu, Mocanu
CSA Steaua: Țenghea, Laufceac (portari), Corzo 7 goluri (2 din 7m), Salinas 5 (1 din 7m), Hrimiuc 3, Georgescu 3, Pîrîianu 3, Vancea 3, Juverdianu 2, Rudovic 1, Nistor, Arsene, Ștefan
Aruncări de la 7m: 3/1, respectiv 5/3
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 2 x 2 min.
Cartonaș roșu: Rudovic

sursă foto: prosport.ro – Alexandru Hojda

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY