Debut fericit pentru Steaua în SEHA

0
8464

CSA Steaua București a debutat cu o victorie în SEHA League, 26-25 cu Tatran Presov, campioana Slovaciei. Vicecampioana se pregătește acum pentru deplasarea de la Varazdin, din Cupa EHF, programată duminică.

La primul meci în SEHA League, Steaua a trecut de Tatran Presov la limită după un meci în care a preluat conducerea prima oară în minutul 58.

Așadar, Tatran Presov a fost în control în primele 30 de minute ale meciului din Sala „Polivalentă”. Slovacii au intrat la cabine cu un avantaj de patru goluri, 16-12, după un final de repriză foarte bun, pe care terminat cu un parțial de 4-1. Meciul s-a echilibrat rapid însă la reluare, însă a trecut la conducere abia în finalul partidei. Tatran Presov a avut dificultăți în faza ofensivă de care steliștii au profitat, iar Krsto Milosevic și Alin Roșu au dus scorul la 26-24 cu un minut și jumătate înainte de final. Tatran putea scoate un punct în final, însă Stănescu l-a blocat pe Stranovsky, veteranul din tabăra slovacă.

Ionuț Georgescu, CSA Steaua: „A fost primul nostru meci în SEHA, împotriva unui adversar foarte bun. Am avut două reprize total diferite astăzi. Din fericire pentru noi, am reușit să recuperăm deficitul după primele 30 de minute și să ne asigurăm cele trei puncte.”

Janus Lapajne, Tatran Presov: „Am fost la controlul meciului în primele 30 de minute, dar în partea a doua ne-am confruntat cu multe probleme în defensivă. Am pierdut foarte multe mingi, am făcut multe greșeli și am primit de asemenea câteva eliminări. A fost un meci dificil, în fața unei echipe bune.”

În a doua partidă a zilei, Vojvodina Novi Sad, cu Sasa Marijanac și Dusko Celica în echipă, au trecut de Zeleznicar Nis cu 27-20.

CSA Steaua București-Tatran Presov 26-25 (12-16)
CSA Steaua București: Stănescu (7/31), Babasafari, Merlă (0/1) (portari), Roșu (7/7), Grbovic (4/5), Humet (4/9), Johannson (3/5), Georgescu (3/6), Stavrositu (2/3, 1/1 la 7m), Milosevic (1/3), Vegar (1/3), Vujic (1/3), Răpciugă, Becheru, Constantina, Bizău (0/2)
Tatran Presov: Cvitkovic (0/2), Chupryna (7/31) (1 gol) (portari), Hrstka (6/6), Stranovsky (6/8, 5/5 la 7m), Lapajne (4/6), Urban (3/7), Butorac (2/6), Tsarapkin (1/1), Afanou (1/1), Recicar, Vucko, Babic
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 5/5
Eliminări: Johannson, Becheru, Roșu, Vegar, respectiv Lapajne, Cip, Vucko (2), Afanou

sursă foto: seha-liga.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY