Cupa și Supercupa merg la Vâlcea! SCM câștigă două trofee în fața lui CSM București, după 60 de minute intense

0
846

A treia finală consecutivă a Cupei României dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București a fost câștigată, de data aceasta, de echipa din Zăvoi. Vâlcea pune mâna și pe Supercupa României și face astfel dubla, după 22-19 la finalul celor 60 de minute de joc.

La șase luni de la acel 23-22 din campionat, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București s-au aflat din nou față în față, în finala Cupei României, tot în Polivalenta din capitală. Victoria a revenit vâlcencelor, 22-19, după un meci în care au condus de la început și până la final.

Prima repriză a fost poate cea mai bună făcută de SCM Râmnicu Vâlcea în ultimii doi ani de zile. Echipa lui Florin Pera a părut mai motivată în primele 30 de minute, s-a apărat excelent, iar Marta Batinovic a fost imbatabilă – 10 intervenții în primul act. Pe atac, lucrurile au mers foarte bine, Glibko și Fernandez au fost de neoprit, iar vâlcencele s-au desprins constant pe parcursul primei părți. S-a ajuns la 15-7 la pauză, un scor de nimeni anticipat, însă care reflectă și prestația palidă a bucureștencelor.

Doar că lucrurile s-au schimbat în repriza a doua. Denisa Dedu, autoare a doar trei intervenții în prima repriză, s-a achitat mai bine de sarcini în debutul actului secund, a fost și ajutată de o defensivă mai agresivă, iar CSM București a revenit în meci. S-a ajuns la 17-15 pentru Vâlcea la jumătatea reprizei, scor la care fetele lui Adi Vasile au avut două atacuri pentru a se apropia la -1, irosite de fiecare dată. Vâlcea a profitat de acest aspect, s-a desprins la 19-15 și 20-16, însă meciul era departe de a fi jucat. Neagu și Omoregie au dus scorul la 20-18, cu 8 minute rămase de disputat, și din nou bucureștencele au avut două atacuri pentru a veni la un gol în urma adversarelor. A ieșit însă la rampă din nou Batinovic, care nu adunase în primele 22 de minute ale părții a doua nicio intervenție. Croata a apărat o aruncare a lui Omoregie în situație de 1 la 1, pentru ca apoi să pareze și șutul lui Neagu, de la 9 metri. Liscevic a marcat apoi pentru 21-18 și a servit-o ideal pe Elghaoui, care a închis tabela la 22-19 și a declanșat sărbătoarea în tabăra vâlceană.

În finala mică, Gloria Buzău a învins pe Rapid București cu 22-17.

Prima Cupă câștigată de Florin Pera

Este prima Cupă a României pe care o câștigă Florin Pera în calitate de antrenor principal, deși s-a aflat la a patra tentativă. În trecut, Pera a pierdut două finale pe când antrena Romanul, iar în sezonul precedent a cedat în fața CSM-ului, după prelungiri.

SCM Râmnicu Vâlcea-CSM București 22-19 (15-7)
SCM Râmnicu Vâlcea: Ciucă, Batinovic (13 intervenții) (portari), Glibko 5 goluri, Lopez 4, Aardahl 3, Liscevic 3, Nikolic 2, Elghaoui 1, Minevskaja 1, Florica 1, Dăscălete, Norgaard, Marin, Gonzalez
CSM București: Dedu (6 intervenții), Grubisic (portari), Neagu 7 goluri, Omoregie 4, Martin 2, Lazovic 2, Pintea 2, Klikovac 1, Cabral Barbosa 1, Perianu, Fînaru, Smeets, Dembele, Jipa, Moisă
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 3/2
Eliminări: Aardahl (3), F. Pera, respectiv Neagu, Klikovac, Omoregie (2), Jipa, Pintea (2)
Cartonaș roșu: Aardahl

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY