CSU Neptun Constanța a dat lovitura în sferturile Cupei României

0
1195

constanta-braila 14-15 cupaCSU Neptun Constanţa a furnizat surpriza sferturilor de finală ale Cupei României la handbal feminin, fetele antrenate de Ion Crăciun şi Florin Cazan reuşind să elimine pe HC Dunărea Brăila, la capătul unui meci disputat, cu final dramatic. Constănţencele s-au impus cu 18-17 (10-9), reuşind să apere în ultimul minut un avantaj fragil, oferit de golul marcat de Adriana Holhoş-Stoian.

Brăilencele porneau cu prima şansă în disputa de la Constanţa, oaspetele văzând în Cupa României o portiţă mai facilă de acces către o posibilă participare în viitorul sezon al cupelor europene, în condiţiile în care, în Liga Naţională, echipa de la Dunăre are şanse mici de a ocupa un loc care să-i ofere un drum accesibil către un loc între primele patru echipe ale campionatului. Totuşi, pe teren, n-a jucat… statutul de favorită al brăilencelor, iar echilibrul a fost evident. Prima repriză a fost disputată, mergându-se cap la cap, cu o singură excepţie, când Neptunul a condus cu 7-5, însă oaspetele au revenit, iar la pauză avantajul era minim în favoarea constănţencelor, 10-9.

În partea secundă, presărată cu greşeli de ambele părţi, Neptunul a avut în portarul Paula Teodorescu-Vişan un adevărat înger păzitor, intervenţiile sale ajuntând gazdele să se desprindă chiar şi la trei goluri, o diferenţă ce putea fi mai mare şi… mai liniştitoare dacă, în atac, ar fi existat mai multă precizie. Din acest punct de vedere, nici oaspetele n-au strălucit, dar câteva eliminări (meritate) dictate în tabăra constănţeană au ajutat echipa brăileană să revină, astfel că finalul a fost unul interzis cardiacilor. Cu puţin înainte de intrarea în ultimul minut, Ada Moldovan a adus pentru prima oară, în repriza secundă, cele două echipe la egalitate (17-17), însă Adriana Holhoş-Stoian şi-a adus din nou echipa în avantaj. Deşi au avut la dispoziţie ceva mai mult de 30 de secunde, pentru un ultim atac, care să aducă golul ce trimitea decizia la loteria aruncărilor de la 7 metri, brăilencele s-au lovit de apărarea eroică a gazdelor, care a apărat avantajul fragil până la capăt.

CSU Neptun se alătură în Turneul Final 4 al Cupei României, care se va desfăşura la Baia Mare (25-26 aprilie), celor două mari favorite la cucerirea trofeului, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, dar şi echipei aflate pe locul patru în Liga Naţională, SCM Craiova. Tragerea la sorţi a semifinalelor va avea loc la şedinţa tehnică ce precede turneul de la Baia Mare.

CSU Neptun (antrenor: Ion Crăciun): Paula Vişan 9 intervenţii salvatoare, Mihaela Petrescu 4 – portari; Andreea Enescu 6 goluri, Alexandra Iovănescu 4, Andreea Ivan 3, Mădălina Toma 3, Adriana Stoian 2, Alexandra Orşivschi, Andreea Mărginean, Andreea Barbos, Larisa Tămaş.

HC Dunărea Brăila (antrenoare: Alexandrina Soare): Gabriela Dobre, Lăcrămioara Stan – portari; Ada Moldovan 6, Irina Marghidan 4, Alina Horja 3, Gabriela Perianu 2, Adina Mitrea 1, Alina Czeczi 1, Nicoleta Safta, Anastasia Boldyreya, Raluca Irimia, Nicoleta Eşanu, Diana Axinte, Yulia Gamichkina, Carmen Gheorghe.

Aruncări de la 7m: 1/4 – 3/3.

Eliminări: Tămaş (21), Ivan (30, 49), Mărginean 41, Orşivschi (50), Stoian (60) / Irimia (14), Moldovan (26, 34).

Au arbitrat: Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu (Bucureşti). Observator FRH: Gigi Antonescu (Piteşti).

Celelalte rezultate din faza sferturilor de finală: HCM Rm.Vâlcea – CSM Bucureşti 26-32, SCM Craiova – CSM Cetate Deva 36-30 şi HCM Baia Mare – „U” Cluj 35-23.

sursă text și foto: www.sportsudest.ro – Paul Alexe

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY