CSM Ploiești urcă pe 5 după victoria în fața Zalăului

0
3399

Ultimul meci al etapei a 16-a a pus față în față pe CSM Ploiești și HC Zalău. Dacă în tur echipa lui Gheorghe Tadici s-a impus cu 30-29, astăzi prahovencele au câștigat cu 22-20.

În partida de duminică seară, CSM Ploiești a condus în permanență pe tabelă, cu o singură excepție, când Constantinescu a egalat la 5. Per ansamblu echipa lui Neven Hrupec a fost mai bună, iar victoria este una meritată.

Primul gol a venit abia în minutul trei, semnat de Bozovic, aflată la cel mai bun meci al său de la transferul în România. Zalăul a ținut pasul doar în primul sfert de oră însă în Sala Olimpia și a reușit să egaleze o singură dată, în minutul 13, după un gol din șapte metri a lui Constantinescu. Din acel moment CSM-ul s-a desprins treptat, fiind echipa mai exactă în atac și având în Tatalovic un portar mai inspirat decât Inculeț. S-a făcut 9-5, Shutska marcând in inferioritate numerică, iar ecartul de patru lungimi s-a menținut până la pauză, deși între timp oaspetele dăduseră semne de revenire, ajungând la 8-9 pe tabelă.

Începutul părții a doua a aparținut tot Ploieștiului, dar care s-a relaxat destul de rapid. Bozovic a făcut 18-11 din aruncare de la șapte metri la zece minute de la reluare, dar au urmat momente mai bune ale Zalăului. Tentativa oaspetelor de a reveni în meci a fost una eșuată, în condițiile în care Dmitrovic a punctat de fiecare dată când echipa lui Gheorghe Tadici se apropia amenințător. S-a terminat în cele din urmă 22-20, un rezultat ce duce Ploieștiul pe locul cinci, peste HCM Roman.

CSM Ploiești-HC Zalău 22-20 (14-10)
CSM Ploiești: Șerban, Tatalovic, Ifrim (portari), Bozovic 8 goluri, Dmitrovic 4, Farcău 3, Shutska 3, Tivadar 3, Chiricuță 1, Vasilescu, Florea, Balaban, Sheiko, Mitrescu, Tudor, Boștină. Antrenor: Neven Hrupec.
HC Zalău: Inculeț, Diaconu (portari), Constantinescu 10 goluri, Bardac 4, Rob 2, Trif 1, Puiu 1, Cîrligeanu 1, Klimek 1, Tămaș, Pop, Țurcaș, Bloj, Onicaș. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Aruncări de la 7m: 3/2, respectiv 7/5
Eliminări: Bozovic, Tivadar, Shutska, Chiricuță, Dmitrovic, respectiv Țurcaș, Rob

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY