CSM Ploiești ia trei puncte fără să impresioneze

0
4144

CSM Ploiești s-a impus în primul meci din 2016, 33-30 cu Rapid, mai greu însă decât ar fi crezut. Prahovencele au rezolvat soarta celor trei puncte în ultimele cinci minute, după un joc destul de slab.

După victoria categorică din tur, 46-29, Ploieștiul nu a avut de data aceasta aceeași misiune facilă. Pe fondul unui joc modest, prahovencele au câștigat cu 33-30, după ce la pauză rapidistele se aflau în avantaj.

Au fost 11 minute în care Ploieștiul s-a respectat statutul de favorită, conducând cu 7-5. Însă oaspetele au revenit în joc, au preluat conducerea după trei goluri marcate de Doica și Moroianu (7-8), iar până la pauză s-au menținut la conducere. Ecartul s-a mărit, ajungând la două lungimi, 18-16, în condițiile în care Trifan și Moroianu au înscris în total 12 goluri pentru Rapid, iar Arghir a apărat o aruncare de la șapte metri în ultima secundă, executată de Dmitrovic.

Lucrurile au intrat pe un făgaș normal în partea a doua a meciului. Rapid, Ploieștiul a trecut în avantaj, 19-18, după ce Farcău, Chiricuță și Bozovic au înscris în startul reprizei. Au urmat minute bune pentru echipa lui Neven Hrupec, care s-a desprins la 24-20 (41), moment în care jocul părea că se va rupe. CSM-ul a dat însă șansa bucureștencelor să spere la un rezultat pozitiv și finalul a devenit interesant. Trifan, cu patru goluri consecutive pentru echipa sa, a readus speranța în tabăra giuleșteană, însă replica echipei lui Hrupec a venit imediat. Chiricuță și Florea au dus scorul la 33-30, stabilind totodată și rezultatul final, un rezultat firesc de altfel pentru Ploiești.

Shutska absentă, Farcău a terminat meciul în tribună. Bazon a debutat pentru Rapid

Neven Hrupec a fost nevoit să improvizeze astăzi pe postul de pivot, după ce Iryna Shutska a răcit și nu a putut evolua. Croatul a început cu Bozovic pe acest post, jucătoare pe care a mai folosit-o și în trecut. În plus, Ramona Farcău a văzut cartonașul roșu în minutul 53, după un fault pe contraatac asupra lui Trifan. De asemenea, în tabăra Rapidului a debutat Georgiana Bazon, pivotul ce a jucat în tur pentru HC Zalău, fără a-și trece numele pe lista marcatoarelor.

CSM Ploiești-Rapid București 33-30 (16-18)
CSM Ploiești: Șerban, Tatalovic, Ifrim (portari), Farcău 11 goluri, Dmitrovic 8, Florea 5, Tivadar 5, Chiricuță 2, Bozovic 1, Tudor 1, Vasilescu, Balaban, Sheiko, Mitrescu, Carașol, Boștină. Antrenor: Neven Hrupec.
Rapid București: Simion, Arghir, Gureșoaie (portari), Trifan 13 goluri, Moroianu 7, Doica 4, Barcan 3, Dobrin 2, Popa 1, Gheorghe, Chirigiu, Cruceanu, Geană, Bazon. Antrenor: Vasile Mărgulescu.
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 10/8
Eliminări: Bozovic, Florea, Tivadar, Sheiko, Tudor, Dmitrovic, respectiv Gheorghe, Barcan (2), Cruceanu, Moroianu, Geană

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY