CSM Bucureşti s-a impus cu şansă la Braşov

0
1097

corona-csmb 14-15Partida  Corona Braşov – CSM Bucureşti, din etapa a 21-a a Ligii Naţionale de handbal feminin a adus multă lume în sala sporturilor, dornică de spectacol, pentru ce înfruntau două echipe de pe podium. Până la urmă, meciul a oferit de toate: parţial, spectacol, încrâncenare, faze şi goluri aplaudate, suspans.

Totuşi, este de neînţeles de ce la un astfel de derby a fost delegată o brigadă din Constanţa, depăşită de multe ori de joc şi care a încurcat pe toată lumea. De remarcat că echipa braşoveană nu a condus niciun moment pe tabela de marcaj, ci doar a egalat de câteva ori. În prima repriză, echipele şi-au împărţit perioadele de dominare. CSM Bucureşti a început mai bine, a condus cu 2-0, 4-2 şi 5-4, după care Corona a egalat, la 5 (min. 17). Apoi, bucureştencele au luat din nou meciul pe cont propriu, profitând de greşelile neforţate ale echipei braşovene, după care au fost ajunse încă o dată din urmă: 6-7, 8-10, 10-10(min. 29). Geşelile uluitoare ale gazdelor au făcut ca echipa oaspete să înscrie două goluri în ultimul minut al primei reprize şi să încheie primele 30 de minute în avantaj: 12-10.

Partea a doua a meciului a rezervat mult suspans. CSM Bucureşti a avut o perioadă foarte bună şi s-a distanţat în primul sfert de oră: 10.-14, 10-16, 11-18, 13-20 (min. 46). De notat că echipa braşoveană a înscris primul gol după pauză, abia în min. 40! Şi totuşi, ultimele 13 minute ale meciului au marcat revenirea puternică a Coronei, iar evoluţia scorului dădea fiori CSM-ului: 15-20, 18-21, 19-21, 21-21(min. 57)! A fost însă ultima zvâcnire a Braşovului, pentru că erorile au apărut din nou şi trupa lui Bogdan Burcea nu a ştiut să exploateze perioada fastă, iar CSM Bucureşti a trecut cu emoţii, dar şi cu şansă linia de sosire : 23-22! Un succes important pentru echipa bucureşteană, în perspectiva derby-ului cu Baia Mare, dar şi pentru viitoarele meciuri din play-off.

Declaraţii după meci:

Mette Klit, antrenor CSM Bucureşti: „Suntem bucuroşi că am reuşit o victorie aici. A fost o atmosferă deosebită în tribune, dar noi am făcut faţă presiunii. A fost un meci bun al nostru, jucătoarele s-au implicat şi au evoluat foarte bine. Au fost multe eliminări, cred că acest lucru exagerat a rupt jocul. Noi mai avem de pus la punct unele probleme, legate de jocul nostru şi sperăm să o facem cât mai repede”

Bogdan Burcea, antrenor  Corona Braşov: „Le felicit pe fetele noastre că nu au abandonat lupta şi au jucat până la final pentru victorie. Părerea mea că diferenţa s-a făcut în cele câteva greşeli de pasare din prima repriză, urmate imediat de contraatacuri rapide şi goluri luate uşor. Sperăm să nu mai repetăm astfel de greşeli. De aici încolo ne pregătim pentru play-off”

Caseta tehnică:
Corona Braşov:
Au marcat : Chiper 5, Zamfir 3, Brădeanu 3, Tudor 2, Pricopi 2, Neagu 2, Raţiu 2, Apetrei 1, Bondar 1.
Au jucat : Dedu (Mârcă) – Chiper, Tudor, Bondar, Brădeanu, Zamfir, Hotea (Apetrei, Briscan, Dincă, Pricopi, Raţiu, Neagu)

CSM Bucureşti:
Au marcat : Rodrigues 6, Vărzaru 4, Da Silva  3, Fachinello 3, Torstenson 2, Curea 2, Vetkova 1, Glibko 1, Martin 1
Au jucat : Pessoa – Vărzaru, Da Silva, Vetkova, Rodrigues, Torstenson, Curea (Fachinello, Glibko, Tivadar, Manea, Vizitiu, Martin)

Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY