CSM București s-a calificat în finala Cupei Challenge!

0
3308

Pentru al treilea sezon consecutiv, România va avea o reprezentantă în finala Cupei Challenge la handbal masculin. CSM București s-a calificat ieri în ultimul act, după ce a învins pe rușii de la Neva St. Petersburg și în meciul retur, scor 25-20.

CSM București pleca în returul cu St. Petersburg de la +2, avantaj obținut în urmă cu o săptămână în Rusia. Manșa din Sala „Dinamo” n-a reprezentat o problemă pentru bucureșteni, care au controlat meciul în totalitate, încă de la început. A fost 25-20 pentru CSM București, care va juca pentru prima oară în istorie într-o finală europeană.

Pentru CSM București au evoluat Krupa, Maggaiz (portari), Teixeira 8 goluri, A. Esteki 4, Ramba 3, Onyejekwe 2, Bera 2, Pozzer 2, Georgievski 1, Rotaru 1, Șomlea 1, Vrazalic 1, S. Esteki, Militaru și Grigore.

Duel româno-portughez în finală pentru a patra oară în istorie

Adversara CSM-ului din finala Cupei Challenge este Madeira Andebol, reprezentanta Portugaliei, care a eliminat în semifinale pe AEK Atena tot cu două victorii, 27-22 pe teren propriu și 30-22 în deplasare. Va fi pentru a patra oară în istorie când reprezentante ale României și Portugaliei se întâlnesc în ultimul act al Cupei Challange, după Steaua-Horta (în 2006, 55-53 la general), Odorhei-Braga (în 2015, 60-57 la general) și Sporting-Potaissa Turda (în 2017, 52-67 la general).

“Acum suntem bucuroși, a fost un drum lung, dar trebuie să ne concentrăm la finală. Scopul principal este să câștigăm trofeul. Madeira traversează un sezon bun, este în final-four la Cupa Portugaliei, ocupă locul 4 în campionat și au acordat multă atenție Cupei Challenge deoarece au aceleași ambiții ca și noi. Cupa Challenge este o competiție care crește de la an la an, dar trebuie să fim mai ambițioși să ne propunem să jucăm în EHF Cup anul viitor. Va fi o luptă la un alt nivel și care face parte din strategia echipei și a clubului” – Paulo Pereira, antrenor CSM București.

“Ne doream  foarte mult această finală, avem ca obiectiv câștigarea trofeului. Sperăm ca returul cu Madeira să fie acasă la noi. Va fi un meci special pentru antrenorul nostru pentru că are câțiva elevi din naționala Portugaliei la adversari.  Nu este o revanșă sau răzbunare pentru eșecul naționalei. Această Cupă este preferata românilor, o putem numi deja Cupa României la ce performanțe s-au realizat de-a lungul anilor” – Ionuț Ramba, handbalist CSM București.

“Ne-am făcut un cadou de Paște nouă și suporterilor. Ne bucurăm că am reușit încă victorie, nu avem nicio înfrângere sau egal în această competiție și sper să o ținem așa până la capăt. Nu contează că este a treia competiție ca valoare. Pentru orice jucător, club sau țară un trofeu european este foarte important. Cred că avem o șansă mare în finală, dar Madeira e o echipă puternică și sigur ne va aștepta un meci greu. Avem poate un mic avantaj prin prisma faptului că antrenorul nostru cunoaște echipa și campionatul lor” – Daniel Bera, handbalist CSM București.

Finala se va juca tur/retur pe 11/12 mai și 18/19 mai. Ordinea jocurilor va fi stabilită marți de EHF.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY