CSM București rămâne în cursa pentru un loc pe podium

0
1325

csmb-energia 14-15 campionatCSM București s-a răzbunat pe Energia pentru înfrângerea din sferturile Cupei României, câștigând partida de pe teren propriu din etapa a 22-a, scor 29-24.

Fără Simovic și Wetterbrandt, dar cu Militaru înapoi pe terenul de joc după o accidentare gravă, CSM București n-a avut emoții în partida cu Energia de pe teren propriu. Chiar dacă începutul a fost promițător, cu un joc în viteză și faze frumoase, gorjenii s-au stins și CSM-ul s-a putut desprinde destul de devreme.

Meciul a fost echilibrat doar în primele zece minute ale meciului, după care echipa lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă s-a distanțat față de adversari. De la 4-4, CSM-ul a punctat de trei ori consecutiv și a fost doar începutul, pentru ca până la pauză ecartul a ajuns să fie de opt goluri, oaspeții ratând mult în situații clare de gol.

La șapte minute de la reluare, Stavrositu a semnat cea mai mare diferență a partidei, de nouă goluri, 21-12, din aruncare de la șapte metri. Gazdele s-au relaxat însă prematur și Energia a putut să se apropie, ajungând la doar patru lungimi de formația din capitală, 22-18, însă n-a fost cazul unei reveniri spectaculoase. CSM București s-a impus cu 29-24 în final și ajunge la două puncte de locul al treilea, ocupat de HCM Constanța.

Robert Militaru, la primul meci în acest sezon

Perioada de inactivitatea a lui Robert Militaru a luat sfârșit. Internaționalul de tineret a revenit astăzi pe terenul de joc după accidentarea suferită la genunchi, evoluând în ultimele patru minute ale partidei cu Energia. Pentru Militaru a fost primul meci din acest sezon competițional.

Liviu Andrieș, Energia Pandurii Tg. Jiu: „Am încercat tot felul de formule pentru a ne pregăti pentru ceea ce urmează. A fost un meci bun, în partea a doua am jucat destul de binișor, păcat că am ratat foarte, foarte mult, încă suferim la acest capitol, la finalizare. Sper să le remediem, săptămâna viitoare ne așteaptă un meci foarte, foarte important cu Suceava. E cel mai important meci din acest final de sezon regulat, ne pregătim foarte bine, ne bucurăm că nu avem accidentați. Avem șase puncte cu Steaua, trei cu Turda, vom avea trei cu Suceava, se pare că vom intra cu 12 puncte, vom vedea ce se va întâmpla în acea parte de final a campionatului. Dragnea are o entorsă, a făcut-o înainte de meciul cu Bacăul, să vedem dacă va putea juca etapa viitoare. Mota se vede că n-are jocuri în picioare, suferă la relațiile cu colegii, are calitate, dar din păcate pentru noi a fost o perioadă prea lungă accidentat.”

Mario Blazevic, CSM București: „Cred că nu am avut un început de meci foarte bun, dar după aceea am început să ne facem jocul și totul a fost bine. Am făcut o primă repriză foarte bună, apoi am pierdut la patru goluri primele 20 de minute, însă după aceea ne-am revenit și am câștigat în final. Cred că apărarea a făcut diferența astăzi. Sunt foarte fericit la CSM București, avem o echipă bună, dar trebuie să ne antrenăm în continuare din greu. Nu pot să spun dacă putem câștiga titlul, sunt multe echipe la același nivel și lupta este deschisă.”

Ovidiu Mihăilă, CSM București: „Am intrat concentrați și determinați, știam pentru ce intrăm în teren, să luăm cele trei puncte, foarte importante în clasament. Am făcut o primă repriză bună, în care toată lumea și-a adus contribuția, atât în apărare, cât și în atac, dar pe fondul unei relaxări premature și a rulării întregului lot, le-am dat posibilitatea să revină pe tabelă. Am gestionat bine situația și îi felicit pe băieți pentru această victorie. Ne așteaptă meciuri grele, pe care trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate și fiecare care intră pe teren să dea tot ce e mai bun. Avem jucători de valoare, pe toate posturile, este foarte important să se suplinească bine în momentele importante. Simovic și Wetterbrandt sunt în recuperare, sper să revină până în play-off. Avem o echipă destul de bună, care crește în omogenitate și maturitate, nu avem o preferată pentru play-off, toate echipele sunt puternice în primele opt.” 

CSM București-Energia Pandurii Tg. Jiu 29-24 (18-10)
CSM București: Iancu, Blazevic (portari), Stavrositu 6 goluri, Ungureanu 5, Șomlea 3, Novanc 3, Negru 3, Constantinescu 2, Kostadinovic 2, Rotaru 2, Stamate 2, Marijanac 1, Pătru, Milosevic, Militaru
Energia Pandurii Tg. Jiu: Antonaru, Șelaru (portari), Kekezovic 9 goluri, Stoica 3, Acatrinei 3, Apolzan 2, Sifre 2, Mota 1, Enache 1, A. Mănescu 1, Stankevicius 1, Rodrigues 1, Popescu, Ilieș, Becharu
Aruncări de la 7m: 4/4, respectiv 4/3
Eliminări: 3 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY