CSM București pune mâna și pe Supercupa României!

0
1899

CSM București a câștigat Supercupa României la handbal feminin, după ce a dispus de CSM Roman cu scorul de 23-17 (13-6), sâmbătă, în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu” din București.

CSM Roman, finalista ediției trecute a Cupei României, a marcat primul gol al meciului, dar campioana en titre, CSM București, a punctat de trei ori la rând și apoi a controlat clar prima repriză, intrând la pauză cu un avans considerabil, 13-6.

CSM Roman a făcut o reprize a doua mai bună și a reușit să reducă diferența, dar succesul echipei antrenate de Jakob Vestergaard nu a putut fi pus la îndoială.

Pentru CSM București, campioana en titre a Europei, au marcat Gnosiane Niombla — 5 goluri, Camille Ayglon Saurina — 4, Carmen Martin — 3, Maja Mehmedovic — 3, Isabelle Gullden — 2, Linnea Torstensson — 2, Oana Manea — 2, Bianca Bazaliu — 1, Line Jorgensen — 1.

Golurile echipei CSM Roman, antrenată de macedoneanul Andon Boskovski, au fost marcate de Ana Iuganu — 5, Jasna Toskovic — 3, Oana Chitacu — 3, Irina Glibko — 2, Carmen Stoleru — 2, Lăcrămioara Cilic — 1, Raluca Agrigoroaei — 1.

A fost a șasea ediție a competiției, primele cinci fiind câștigate de HCM Baia Mare (de trei ori) și de Oltchim Râmnicu Vâlcea (de doua ori). CSM București a jucat pentru al doilea an cu trofeul pe masă, ediția trecută fiind pierdută în fața formației din Baia Mare.

CSM Roman a jucat pentru a cincea oară cu un trofeu pe masă (luând în calcul toate competițiile), dar nu a câștigat niciunul.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY