CSM București învinge cu șansă Vasluiul

0
1128

csmb-vaslui 14-15Norocul din precedanta deplasare bucureșteană, când Pralea a apărat o aruncare de la șapte metri în fața lui Nistor la ultima fază a meciului și Vasluiul s-a impus la limită, s-a întors cu spatele la echipa lui Leonard Bibirig. CSM București a trecut de HC Vaslui duminică dimineață, la limită, 30-29, după ce Blazevic a apărat aruncarea lui Soare, uitat singur pe semicerc, din finalul partidei.

E drept însă că și CSM București și-a făcut viața grea în meciul din această dimineață, risipind ușor un avantaj de șase goluri, construit în debutul părții secunde. În minutul 39, Șomlea puncta pentru 22-16, dar jocul gazdelor s-a rupt din acel moment și Vasluiul a avut șansa de a reveni în meci. Totul se putea termina rău pentru elevii lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă, care s-au crezut învingători înainte de fluierul final, în condițiile în care Soare a ratat șansa de a aduce un punct echipei sale, ratând din situație de unu la unu cu Blazevic, de pe semicerc. 30-29 și CSM-ul revine pe podium.

Ovidiu Mihăilă, CSM București; „Știam că ne așteaptă un meci greu, mai ales după rezultatul de la Suceava în urma căruia căzuseră de pe loc de play-off. Era un meci extrem de important pentru fiecare echipă, rezultatul ne ajută, urcăm pe locul trei pentru moment. Este o victorie muncită, greșelile făcute sperăm să le corectăm pe viitor și să ne permită să abordăm finalurile de meci în liniște. Diferența cred că a făcut-o poarta astăzi, dacă ne rezumăm la ultimele minute, a fost meciul lui Mario, a apărat ultima minge, dar să nu uităm și ceilalți băieți, care s-au mobilizat.” 

Leonard Bibirig, HC Vaslui: „A fost un meci în care ambele echipe au dorit să câștige. Perioadele de dominare au alternat, cred că inspirația de moment a făcut diferența astăzi. Nu cred că cei de la CSM au fost mai buni decât noi astăzi, dar de aceea este frumos handbalul. Ei au câștigat astăzi, felicit echipa gazdă. Trebuie să ne axăm pe meciurile care vor veni. Avem puterea necesară de a reveni de la minus șase, dar și să ajungem de la plus șase la minus șase. Vom face o analiză la rece, la cald nu pot să spun decât că se putea mult mai mult. Patru echipe se bat pentru locul opt, fiecare are șansa ei, orice este posibil.”

CSM București-HC Vaslui 30-29 (15-13)
CSM București: Iancu, Blazevic (portari), Șomlea 12 goluri, Negru 5, Kostadinovic 4, Stavrositu 3, Ungureanu 3, Wetterbrand 1, Capotă 1, Stamate 1, Pătru, Constantinescu, Marijanac, Rotaru
HC Vaslui: Pralea, Pleșca, Nedelcu (portari), M. Bujor 5 goluri, Țuțu 5, Soare 5, G. Bujor 3, S. Ignat 3, Bejinariu 3, Roșu 3, Hagiu 2, Ragea, Cotinghiu
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 6/4
Eliminări: 6 x 2 min., respectiv 6 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY