CSM București câștigă prima luptă pentru titlu

0
4890

CSM București a făcut un pas important spre un nou titlu de campionă după 24-21 în duelul cu rivala HCM Baia Mare. Mayssa Pessoa a fost jucătoarea meciului, adunând 17 intervenții până la finalul partidei.

Băimărencele au început mai bine meciul din capitală. Având o apărare mai sigură, HCM-ul s-a desprins rapid la 3-1 și mai apoi la 9-6, după o serie de trei goluri consecutive, ce l-au forțat pe Kim Rasmunssen să ceară un prim timp de odihnă. Din acel moment CSM-ul a început să găsească soluții în ofensivă, Pessoa și-a intrat în rol, astfel că în minutul 24 Jorgensen reușea să restabilească echilibrul, 10-10. Până la pauză oaspetele au mai trecut de două ori în avantaj, 11-10 și 12-11, însă ultimele trei minute au aparținut clar campioanei. Da Silva, Vetkova, Gullden și Rodrigues au stabilit scorul primei reprize, 15-12, și CSM-ul avea prima șansă la victorie.

Avantajul bucureștencelor a devenit unul minim în primele minute ale actului secund. Tănăsie și Do Nascimento au dus scorul la 15-14 și 16-15, dar elevele lui Rasmunssen au replicat imediat. Gullden și Martin au refăcut ecartul de la pauză, iar Rodrigues stabilea cea mai mare diferență a meciului, în minutul 45. Tentativa vicecampioanei de a reveni în meci a fost una eșuată, CSM-ul gestionând bine avantajul creat, iar la final gazdele s-au impus cu 24-21, un succes meritat, cu care încheie turul pe prima poziție a clasamentului. Pentru ambele formații urmează partide în Liga Campionilor cu reprezentante ale Nordului, CSM-ul primind vizita lui Savehof, vineri la ora 18:00 în Sala „Dinamo”, în timp ce HCM Baia Mare se deplasează la Larvik.

CSM București-HCM Baia Mare 24-21 (15-12)
CSM București: Iordache, Pessoa, Grubisic (portari), Jorgensen 7 goluri, Gullden 5, Da Silva 3, Brădeanu 3, Rodrigues 2, Vetkova 1, Martin 1, Manea 1, Fisker 1, Vărzaru, Bazaliu, Torstensson, Nan
HCM Baia Mare: Munteanu, Ungureanu (portari), Geiger 4 goluri, Jezic 4, Tănăsie 3, Pineau 3, Do Nascimento 2, Abbingh 2, Marin 2, Perianu 1, Szucs, Ardean-Elisei, Gjeorgijevska, Tătar, Nechita, Vizitiu
Aruncări de la 7m: 2/2, respectiv 0/0
Eliminări: Gullden, Jorgensen, Vetkova, Martin, respectiv Szucs, Marin

sursă foto: Facebook CSM Bucuresti Oficial

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY