CSM București câștigă dramatic meciul cu CSM Ploiești

0
1113

csmb-csm ploiesti 15-16CSM București a avut o misiune extrem de dificilă la debutul pe teren propriu din acest sezon, împotriva nou-promovatei CSM Ploiești. Vicecampionii s-au impus cu 27-26, cu multă șansă, prahovenii ratând o aruncare de la șapte metri la ultima fază a partidei, prin Alexandru Tărîță.

Echipa lui Dragoș Dobrescu a abordat meciul cu multă încredere și putea pleca cu cel puțin un punct de pe un teren dificil. Ploieștenii au condus ostilitățile aproape în totalitate, etalând un joc în viteză cu care a surprins echipa gazdă. Până la pauză, oaspeții s-au desprins la patru goluri, 12-16, iar Stavrositu a stabilit scorul primei reprize, din aruncare de la șapte metri.

Ploieștiul a continuat jocul curajos și după pauză și a avut chiar și șase goluri peste adversari, chiar dacă în tot acest timp Zvonko Sundovski a rulat în permanență linia de nouă metri. De la 20-24 însă CSM București a pus stăpânire pe joc, profitând de paradele lui Ionuț Iancu și de golurile lui Javier Humet și a trecut în avantaj, 25-24, iar suspansul s-a menținut până în ultima secundă. Cosmin Capotă, fostul jucător al CSM-ului, a scos o aruncare de la șapte metri, irosită însă de Alexandru Tărîță, care a trimis în piciorul de sprijin al lui Iancu și mingea a ieșit afară.

Vicecampioana ajunge așadar la șase puncte în clasament, după două victorii dramatice, în timp ce ploieștenii rămân fără punct și au un nou duel de foc, pe teren propriu, cu CSA Steaua.

Dragoș Dobrescu, antrenor CSM Ploiești: „Diferența s-a făcut pe greșelile noastre, apărarea noastră n-a mai făcut față spre sfârșit. Am irosit mingile în atac prea repede, trebuie să stăm mai mult, să avem mai multă răbdare, dar ne va veni și noul rândul. Nu cred că am cedat fizic pe final. Am pierdut meciul în atac, unde nu am găsit soluțiile cele mai bune. Sperăm ca jucătorii străini să se integreze cât mai repede.”

Ionuț Iancu, jucător CSM București: „Se pare că ne intrăm mai greu în ritm, dar e bine că reușim să ne adaptăm situației pe final de meci. Problema cred că este la concentrare. Se simte oboseala la cei care am participat la Campionatul Mondial, cu cât trecem mai repede peste ea, cu atât va fi mai bine. Am încercat să fac tot posibilul să îmi ajut echipa și să câștigăm acest meci.”

CSM București-CSM Ploiești 27-26 (13-16)
CSM București: Iancu, Blazevic (portari), Humet 8 goluri, Negru 5, Stavrositu 3, Kostadinovic 3, Milosevic 2, Șomlea 2, Marijanac 2, Pătru 1, Stamate 1, Simovic, Militaru, Rotaru, Ungureanu
CSM Ploiești: Antonaru, Rotaru, Szopka (portari), A. Farcaș 8 goluri, Dragnea 5, Botezatu 4, Rasic 4, Turcu 2, R. Farcaș 2, Capotă 1, Hoinaru, Tărâță, Telepnev, Khaled
Aruncări de la 7m: 7/4, respectiv 5/4
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 6 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY