Cristina Neagu și Vali Ghionea, handbaliștii anului 2015

0
4708

În urma voturilor exprimate de către antrenorii din primele ligi ale handbalului românesc (masculin şi feminin), dar şi a membrilor Departamentului Tehnic, Federaţia Română de Handbal a anunţat numele celor mai valoroşi sportivi din handbalul românesc, în anul 2015. Pentru prima oară, tradiţionala anchetă oferă mai multe premii, fiind avute în vedere mai multe categorii. Astfel, au fost stabiliţi cei mai buni handbalişti români ai anului, cei mai buni handbalişti români din Liga Naţională şi cei mai buni handbalişti străini din Liga Naţională, masculin şi feminin.

În anchetele fetelor, deloc surprinzător, titlul de cea mai valoroasă handbalistă română a anului i-a revenit Cristinei Neagu (Buducnost Podgorica, Muntenegru), lidera echipei naţionale, medaliată cu bronz la ultima ediţie a Campionatului Mondial. Dealtfel, Cristina Neagu are mari şanse de a fi desemnată şi cea mai valoroasă jucătoare din lume în handbalul feminin, după ce, în 2015, şi-a condus şi echipa de club, Buducnost, către câştigarea Ligii Campionilor. Bucureşteanca a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare a Campionatului Mondial din Danemarca, cel mai bun inter stânga, în echipa ideală a competiţiei, fiind şi golghetera turneului final.

Titlul pentru cea mai valoroasă jucătoare română din Liga Naţională a revenit, în urma voturilor exprimate, Paulei Ungureanu, „îngerul păzitor” din poarta echipei naţionale şi a vicecampioanei României, HCM Baia Mare. Venită la începutul actualului sezon în Liga Naţională, unde evoluează pentru campioana CSM Bucureşti, olandeza Isabella Gulden i-a convins pe oamenii de handbal din România, fiind desemnată cea mai valoroasă jucătoare străină care activează în Liga Naţională.

În anchetele băieţilor, titlu pentru cel mai valoros jucător român al anului 2015 îi revine lui Valentin Ghionea, component al echipei poloneze Orlen Wisla Plock. Evident, au cântărit decisiv în această alegere evoluţiile extremei dreapta din Liga Campionilor şi din campionatul polonez, dar şi de la echipa naţională, chiar dacă, în cazul din urmă, rezultatele „naţionalei” nu prea au darul de a onora vreun jucător… În campionatul intern, ultima echipă la care Ghionea a evoluat a fost HCM Constanţa.

În întrecerea internă, dispariţia multiplei campioane HCM Constanţa (care a monopolizat orice ierarhie internă a ultimlor ani) a oferit o şansă şi celorlalte echipe de a puncta în aceste ierarhii. Astfel, cel mai valoros jucător român din Liga Naţională a fost desemnat internaţionalul Cristian Fenici (Poli.Timişoara), iar titlul pentru cel mai bun jucător străin din Liga Naţională îi revine tânărului internaţional croat Jakov Vrankovic (Dinamo Bucureşti).

sursă: sportsudest.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY