Cristian Gațu și-a lansat cartea cu amintiri din lumea sportului

0
4932

Fostul jucător de handbal Cristian Gațu, care a condus timp de 18 ani destinele FRH, și-a lansat joi volumul cu amintiri din lumea sportului, în cadrul Târgului de carte Gaudeamus, de la Romexpo, ediția 2015.

Volumul intitulat “Steaua lui Gațu” este semnat de Horia Alexandrescu și a apărut la Editura Militară, din București.

Pe parcursul a 282 de pagini sunt relatate întâmplări din viața lui Cristian Gațu, inclusiv momente mai puțin cunoscute, după anul 1989.

Cristian Gațu a precizat: ”Eroii acestei cărți se află în sală. Am încercat să scot în evidență calitățile acestei generații, zic eu de aur. Noi am fost am fost o mare familei a handbalului românesc, oameni toți realizați, din punct de vedere profesional. Când veneau ei la echipa națională sau la formația de club, Dinamo ori Steaua, uitau de familie și de școală. Ei se dedicau, în totalitate, acestui sport”.

Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor, a spus: ”România mai are de exportat acum doar două lucruri, sportul și cultura. Am făcut și eu handbal, apoi tenis. Am mai jucat și șah binișor. Apoi, m-am apucat de scris. Îl felicit pe Cristian Gațu pentru această apariție editorială”.

Cristian Țopescu a precizat: ”Ne aflăm în fața unei cărți deosebite, despre Cristian Gațu, care a început sportul ca fotbalist. Vreau să remarc faptul că în întreaga sa carieră, el nu a primit niciun cartonaș galben, la fel ca și Nicolae Dobrin”.

Horia Alexandrescu a spus: ”Lansarea acestei lucrări dorește să înlăture o scăpare. Cristian Gațu nu a avut parte de o ceremonie pentru retragerea sa de la echipa națională de handbal a României, ori de la echipa de club”.

Adrian Pandea, directorul Editurii Militare, a menționat că a citit cartea de două ori, prima dată din plăcere, iar apoi din rațiuni editoriale.

Cartea este dedicată foștilor gazetari sportivi Petre Gațu și Toma Alexandrescu. Volumul cuprinde numeroase fotografii realizate de AGERPRES, ori din colecția personală Cristian Gațu.

La lansare au participat foști handbaliști din generația lui Cristian Gațu, alte personalități din lumea sportului precum Gabriela Szabo, fost ministrul al Tineretului și Sportului, antrenorul de gimnastică Octavian Bellu, un numeros public.

Cristian Gațu, care a împlinit 70 de ani la 20 august 2015, a acordat autografe la finalul lansării cărții sale.
AGERPRES (autor: Aristotel Bunescu, editor: Mihai Dragomir)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY