Cristi Fenici visează la titlul de campion cu Timișoara: „Ar fi senzațional!”

0
5133

Poli Timișoara este una din pretendentele la un loc pe podium în acest sezon, iar rezultatele de până acum îi dau tot dreptul să spere la o nouă medalie, după cea din sezonul 2015/2016. Despre prima parte a campionatului și planurile din 2018 ne-a vorbit căpitanul alb-violeților, Cristi Fenici.

Așadar, Poli este a doua în clasamentul Ligii Zimbrilor după 15 etape, la două puncte în urma Stelei, liderul la zi. Mai mult, bănățenii au obținut și biletele pentru Final Four-ul Cupei României, așadar că prima parte a sezonului poate fi catalogată aproape perfectă. E un rezultat care-l mulțumește pe Cristi Fenici. „Se putea și mai bine, dar ne mulțumim ce am realizat până acum și e oarecum neașteptat. Ne doream să avem rezultatele astea, stăm foarte bine, dar important e să rezistăm acolo până la final. Ne dorim să rămânem în primele patru pentru ca în play-off să avem avantajul terenului propriu. O să vedem dacă vom reuși, în acest sezon poți pierde oriunde. Avem meciuri cu primele 4-5 clasate pe teren propriu în retur, dar asta nu e o garanție că vom câștiga. Ne dorim să ne câștigăm meciurile de acasă și să adunăm cât mai multe puncte din deplasare. Poate ne va ajuta și publicul mai mult, pentru că în ultima perioadă suporterii au început să vină în număr tot mai mare.”, ne-a declarat internaționalul român, care știe și care a fost cheia rezultatelor: „Punctul nostru forte a fost apărarea, dar este de câțiva ani de zile. E mai ușor să câștigi un meci când primești 24-25 de goluri.”.

Situația din Liga Zimbrilor, cu Steaua, Timișoara și Odorhei pe podium, îl surprinde și pe centrul Politehnicii. Lucrurile se pot inversa însă rapid, crede Cristi Fenici, astfel încât echilibrul este evident în acest sezon. „Sincer, nu mă așteptam la un astfel de podium. Echipele din București sunt foarte bune, stau mai bine financiar decât noi. Steaua e în revenire de formă după un sezon ratat, însă toate echipele sunt echilibrate. De altfel, primele cinci clasate sunt despărțite de patru puncte, așa că un meci prost acasă te poate coborî două sau trei locuri.”, spune jucătorul de 31 de ani.

Din păcate, Timișoara se confruntă și în acest sezon cu probleme financiare, dar în ciuda acestui lucru băieții antrenați de Pero Milosevic s-au luptat de fiecare dată pentru toate punctele puse în joc. Bănățenii au restanțe de două luni de zile, însă conducerea i-a asigurat pe jucători că aceste probleme se vor rezolva rapid. „Sperăm să le recuperăm repede. N-am fi rezolvat nimic dacă am fi făcut vreun gest extrem, așa că am hotărât să rămânem uniți și să dăm tot ce avem mai bun pe teren. Au fost momente mai dificile, în urmă cu doi ani, când am terminat sezonul cu întârzieri de cinci luni. Acum sunt restanțe de două luni și sper să fie maximul, iar conducerea să se țină de cuvânt și să rezolve problemele.”, spune Fenici.

Poli vrea din nou în cupele europene după un sezon de pauză, iar calificarea în Final Four-ul Cupei României poate asigura un loc în Cupa EHF. Competiția reprezintă, de altfel, un obiectiv pentru Timișoara. „Părerea mea e că prin Cupa României se ajunge mult mai ușor în cupele europene. Acum sunt multe necunoscute, nu știm locația, nu știm adversarul, dar cu două meciuri bune poți merge în Cupa EHF.”, a concluzionat Cristi Fenici. Centrul bănățenilor are însă vise mărețe în acest sezon: Timișoara campioană după 27 de ani! „Ar fi senzațional ca Timișoara să devină campioană. Și acum două sezoane, când am luat prima medalie după 25 de ani, a fost o surpriză imensă. Acum avem o echipă mai bună decât cea de atunci, poate că nu e la fel de unită, dar eu zic că este mai bună. Sper să n-avem parte de accidentări, pentru că și acesta va fi un aspect important, jucătorii cheie să nu lipsească.”, a concluzionat căpitanul lui Poli.

32 de puncte a adunat Poli Timișoara în primele 15 etape, la fel ca HC Odorhei, două mai puține decât Steaua și două mai multe decât Potaissa Turda și HCDS Constanța

347 de goluri a primit Poli Timișoara în acest sezon, fiind echipa cu cea mai bună apărare din Liga Zimbrilor

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY