Craiova se impune în duelul Olteniei

1
2820

SCM Craiova a obținut trei puncte prețioase duminică dimineață pe teren propriu, 28-24 (15-13), în fața rivalei din Oltenia, HCM Râmnicu Vâlcea. Cu această victorie, echipa Simonei Gogîrlă egalează Romanul în clasament, 26 de puncte.

Fără a avea voie să mai facă vreun pas greșit, Craiova a reușit să treacă de Vâlcea într-o partidă în care diferența s-a făcut pe final.

Gazdele au avut totuși inițiativa pe aproape întreaga durată a partidei, iar Vâlcea a trebuit să vină din urmă în permanență. HCM-ul a condus în start, până la 3-2, dar au urmat trei goluri consecutive ale Craiovei care au schimbat cursul jocului. Până la pauză a fost un joc în care craiovencele au impus ritmul, acestea desprinzându-se și la patru lungimi, 13-9, însă ultimele minute ale reprizei au aparținut fetelor lui Constantin Ștefan. S-a făcut 13-12, pentru ca la pauză scorul să fie 15-13 după o reușită a lui Andrei în secundele de final.

Vâlcea a reușit destul de rapid să revină pe tabelă în actul secund. La doar zece minute de la reluare, egala prin Simion la 18, însă a fost ultimul moment echilibrat al meciului. SCM-ul a luat din nou la conducere, a făcut 24-20 și a reușit să termine partida fără a avea emoții, deși a pierdut-o pe Băbeanu, care a primit cartonașul roșu pentru trei eliminări. Craiova s-a impus cu 28-24, un succes vital pentru gruparea din Bănie.

SCM Craiova-HCM Rm. Vâlcea 28-24 (15-13)
SCM Craiova: Pașca, Petrescu, Zivkovic (portari), Zivkovic 5 goluri, Șelaru 4, Băbeanu 4, Cioaric 4, Gavrilă 3, Horobeț 2, Andrei 2, Florică 2, Iovănescu 2, Georgescu, Landre, Bonea. Antrenor: Simona Gogîrlă.
HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu, Sîntămărean, Vălean (portari), Ani-Senocico 10 goluri, Simion 6, Adespii-Molnar 4, Ilina 1, Manea 1, Cherăscu 1, Manda 1, Craiu, Predoi, Stoicănescu, Rouă, Vădineanu. Antrenor: Constantin Ștefan.
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 6/5
Eliminări: Georgescu, Băbeanu (3), Florică, respectiv Adespii-Molnar, Ani-Senocico

sursă foto: Dan Lixandru

1 COMMENT

  1. Un meci cu nerv care nu cred ca a dezamagit spectatorii veniti pe un ger de crapau pietrele intr-un numar destul de mare. Cam multe si usoare eliminarile impotriva Craiovei. Ma bucur ca Gavrila de acum mi-a reamintit de gavrila care a jucat pentru Craiova cu ceva vreme in urma. Sunt convins ca aceasta tanara jucatoare are potential mare.

LEAVE A REPLY