Craiova ia trei puncte mari din disputa cu Brăila. Oaspetele au contestat transferul Mariei Gavrilă

0
2721

Ultimul meci al etapei a 14-a a Ligii Naționale feminine a avut loc la Craiova, între SCM Craiova și HC Dunărea Brăila, două echipe cu pretenții la un loc de cupă europeană. Oltencele s-au impus la limită, 20-19 (12-6), și chiar dacă rămân pe locul șapte, distanța până la poziția a treia rămâne de patru puncte.

Disputa din Bănie a avut două reprize total diferite. Prima parte a aparținut gazdelor, care au etalat o defensivă sigură și au avut un portar inspirat în persoana Dianei Petrescu. În aceste condiții, Brăila a marcat de patru ori în prima parte din acțiune, o eficiență foarte scăzută.

Rolurile s-au inversat în repriza a doua. De la 12-6, oaspetele au revenit pe fondul unui joc mai bun, ajungând la un singur gol în spatele adversarei, 13-12, 14-13, 15-14, 19-18 și 20-19, însă nu a avut puterea de a egala pe tabelă. Craiova, deși a cedat din punct de vedere fizic pe final, a rezistat și s-a impus cu 20-19, obținând trei puncte importante, iar clasamentul Ligii Naționale se strânge de la locul trei în jos.

Brăila a contestat transferul Mariei Gavrilă

HC Dunărea Brăila a depus o contestație la pauza partidei referitoare la transferul Mariei Gavrilă. Oficialii echipei oaspete spun că o jucătoare nu poate fi împrumutată de două ori în același sezon, așa cum ar fi cazul jucătoarei de 20 de ani. „Eu știu că nu ai voie să împrumuți o jucătoare de două ori în același sezon. Cei din conducere au făcut o hârtie în acest sens, așteptăm un răspuns. Nu mă prea interesează acest lucru, mă interesează jocul nostru, iar astăzi am evoluat slab.”, a comentat Costică Buceschi situația.

SCM Craiova-HC Dunărea Brăila 20-19 (12-6)
SCM Craiova: Pașca, Petrescu, Zivkovic, Manolache (portari), Georgescu 6 goluri, Băbeanu 5, Andrei 3, Șelaru 2, Iovănescu 2, Horobeț 1, Cioaric 1, Zivkovic, Gavrilă, Landre, Florica, Bonea
HC Dunărea Brăila: Stan, Voicu (portari), Horjea 6 goluri, Moldovan 3, Czeczi 3, Pîrvuț 2, Gheorghe 2, Tiron 2, Apetrei 1, Obedanu, Irimia, Orșivschi, Brot, Zamfirescu, Axinte
Aruncări de la 7m: 7/5, respectiv 2/2
Eliminări: Șelaru, Landre, Băbeanu, Florica, respectiv Pîrvuț, Irimia, Apetrei, Tiron
Cartonaș roșu: Florica

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY