Corona Braşov a reuşit doar o victorie, nu şi calificarea

0
1303

corona-astrahanVisul echipei braşovene de a recupera cele 11 goluri, cu care a pierdut în depasarea de la Astrachan, în Cupa EHF, a fost doar…un vis. Meciul retur, cu valoroasa echipă rusă Astrakhanochka a fost aşteptat cu interes la poalele Tâmpei, publicul dorind să asiste la o partidă, în care favoritele să se poată impune măcar.

Ceea ce s-a şi întâmplat, pentru că meciul a fost dominat clar de echipa braşoveană, mult mai atentă şi eficientă în apărare, decât în meciul tur, din Rusia (a excelat Denisa Dedu, în poartă). După un debut destul de strâns, Corona a luat meciul pe cont propriu, s-a apărat foarte bine şi a preluat iniţiativa şi pe tabela de marcaj: 5-4 (min. 14). Apoi, diferenţa a crescut: 7-5 (min. 19), 9-5 (min. 23), 11-6 (min. 29) şi 12-7, scor la pauză. Şi dacă apărarea a fost la post, nu acelaşi lucru se poate spune despre atac, pentru că echipa braşoveană a ratat mult, în situaţii de „unu la unu”, dar chiar şi de la 7m ! Debutul părţii a doua a fost modest pentru Corona, care s-a trezit egalată în min. 41 (15-15). Apoi, braşovencele au avut din nou o tresărire de orgoliu şi au prins puţin avânt: 23-18 (min. 54). După care, până la final, a ieşit în evidenţă doar apetitul de gol al Cristinei Zamfir, dar şi corectitudinea arbitrajului brigăzii din Cehia, care a dictat o sumedenie de eliminări şi a făcut o demonstraţie de profesionalism, în domeniu. Scor final: 26-22, pentru Corona Braşov, care rămâne cu regretul comportării modeste din meciul tur, unde a pierdut practic calificarea…

Pentru Corona Braşov au marcat : Zamfir 12 , Hotea 3, Tudor 3, Chiper 2, Pricopi 2, Brădeanu 1, Apetrei 1, Neagu 1, Dincă 1.
Au jucat : Dedu (Mârcă) – Chiper, Tudor, Bondar, Brădeanu, Zamfir, Hotea (Raţiu, Briscan, Pricopi, Neagu, Apetrei, Dincă)

 „Dacă nu pierdeam la 11 goluri în Rusia, puteam emite pretenţii astăzi. Fetele au avut ambiţie, au intrat determinate în meci, dar ratările şi-au spus şi ele cuvântul, pentru că am fost de opt ori faţă în faţă cu portarul advers, incluzând aici şi aruncările de la 7 metri şi nu am marcat… Apoi, ne-au încurcat şi accidentările, pentru că Laura Chiper a terminat meciul accidentată, iar Zamfir s-a resimţit şi ea”, a declarat antrenorul secund Dumitru Berbece

Dorin Dușa

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY