Constantinescu salvează CSM-ul de la a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu

0
2053

CSM București a scos un punct cu șansă joi seară, pe teren propriu, în fața Timișoarei. Cele două formații au terminat la egalitate, 26-26 (10-15), după ce Tibi Constantinescu a înscris cu patru secunde înainte de finalul întâlnirii. Bănățenii au condus pe întreaga durată a partidei și l-au pierdut pe Timofte pentru meciul cu Steaua, care a văzut cartonașul roșu în ultimul minut.

Ajunsă în afara locurilor de play-off, Poli Timișoara a început foarte bine disputa din Sala „Rapid”. Bănățenii s-au apărat în primul rând foarte bine, drept dovadă faptul că au primit un singur gol în primul sfert de oră ! În aceste condiții, Zvonko Sundovski s-a văzut nevoit să întrerupă jocul de două ori și să-l trimită și pe nou-venitul Naumce Mojsovski pe teren. Până la pauză, CSM-ul a dat semne de viață, s-a apropiat la trei lungimi pe tabelă, 6-9, dar a terminat la minus cinci primele 30 de minute, 10-15.

Poli a controlat partida încă 20 de minute de la reluare și doar câteva momente mai slabe în ofensivă au făcut ca gazdele să revină în meci. Bucureștenii au revenit de la 19-24 la 24-24 în doar șase minute, dar până la final s-au văzut nevoiți să mai revină o dată. Halcă și Fenici au dus scorul la 24-26, iar Constantinescu a reaprins speranțele vicecampionilor pe final. Poli a irosit șansa de a încheia conturile, ratând șansa de a marca pentru 27-25, iar gazdele au scos un egal nesperat, după reușita lui Constantinescu din extremă, venită pe fondul unui joc 7-5 cu Novanc luându-i locul lui Blazevic. Trebuie menționat de asemenea că Mihai Timofte a văzut cartonașul roșu cu 12 secunde înainte de final, după ce nu a lăsat mingea după fluierul arbitrilor. Se termină 26-26, un rezultat care nu ajută foarte mult niciuna dintre cele două formații.

Dan Dumitru, Poli Timișoara: „Cred că am fi meritat victoria, dacă nu am fi făcut aceste greșeli pe final. Au fost greșeli care ne-au costat. Am luat un punct, e mai bine decât nimic. Nu cred că este problema de ordin fizic, a fost problema de atenție pe final. Sport fără greșeală nu cred că există. Sperăm să luăm cele trei puncte cu Steaua. Cred că putem obține un loc de play-off, ne vom lupta până la final.”

Mario Blazevic, CSM București: „Am început meciul foarte slab, nu am fost suficient de agresivi în apărare, iar în atac nu am găsit soluții în fața apărării lor agresive. Poli nu ne-a surprins cu nimic astăzi, doar din cauza noastră am pierdut două puncte astăzi. Campionatul este lung, trebuie să ne rezolvăm câteva probleme în joc.”

CSM București-Poli Timișoara 26-26 (10-15)
CSM București: Iancu, Blazevic (portari), Negru 8 goluri, Humet 4, Constantinescu 3, Novanc 3, Milosevic 2, Simovic 2, Stamate 2, Mojsovski 1, Rotaru 1, Pătru, Stavrositu, Marijanac, Ungureanu
Poli Timișoara: Vîlceanu, Daskaloski (portari), Grigoraș 6 goluri, Lasica 5, Timofte 4, Fenici 4, Chikovani 3, Păiuș 2, Pejovic 1, Halcă 1, Leordean, Neamțu, Ștefan, Szentpeteri, Furak, Santeiu
Aruncări de la 7m: 7/6, respectiv 4/2
Eliminări: Milosevic, Simovic, Mojsovski, Marijanac, respectiv Chikovani, Lasica (2), Fenici, Halcă
Cartonaș roșu: Timofte

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY