Constantin Ștefan, în fața debutului în handbalul feminin: „Trebuie să recunosc, la început mi-a fost destul de greu”

0
1250

constantin stefan dinamo bucurestiConstantin Ștefan a acceptat în această vară propunerea venită de la HCM Rm. Vâlcea și trece astfel de la handbalul masculin la handbalul feminin. După șase săptămâni petrecute alături de fete, tehnicianul a putut trage primele concluzii.

Instalarea pe banca tehnică a Vâlcii a fost surprinzătoare, în condițiile în care Constantin Ștefan obținuse la finalul sezonului trecut medalia de bronz alături de Dinamo. Trecerea de la handbalul masculin la handbalul feminin nu a fost simplă pentru antrenorul de 47 de ani, care afirmă însă că s-a acomodat destul de rapid cu fetele. „După șase săptămâni de pregătire, mi-am dat seama că este diferit handbalul feminin de cel masculin. Volumul de muncă și puterea de joc sunt altele. În mare, m-am adaptat destul de bine, chiar dacă trebuie să recunosc, la început, în primele două săptămâni mi-a fost destul de greu. Văzând că fetele răspund pozitiv la cerințele mele și la principiile mele de joc, am reușit să mă adaptez destul de ușor. Sper ca această nouă experiență să fie una cât mai bună.”, ne-a declarat Constantin Ștefan.

Debutul tehnicianului în handbalul feminin este programat sâmbătă, când HCM Rm. Vâlcea primește vizita Coronei Brașov, o formație în fața căreia a pierdut de două ori în perioada de pregătire, 24-39 și 17-30. Constantin Ștefan așteaptă o altă față a echipei, chiar dacă pleacă cu șansa a doua. „Jucăm cu o echipă care are un lot valoric foarte bun, an de an s-a bătut pentru un loc pe podium. Am jucat două meciuri de verificare cu ele, diferența de scor a fost foarte mare, dar sper ca mâine, când jucăm pe puncte, să avem o prestație mult mai bună. Trebuie să recunoaștem că Brașovul este o forță în handbalul feminin și a demonstrat-o la turneul de la București.”, a concluzionat antrenorul HCM-ului. Acesta nu se va putea baza în acest start de sezon pe două piese importante, Clara Vădineanu și Janina Luca, ambele accidentate. „Janina Luca și Clara Vădineanu sunt în recuperare. Procesul de recuperare decurge bine, sperăm să ne putem baza pe ele cât mai curând. Sperăm ca celelalte jucătoare pe care le avem disponibile să dea mâine totul pe teren și să jucăm de la egal la egal cu Corona Brașov.”, a încheiat Constantin Ștefan.

Partida dintre HCM Rm. Vâlcea și Corona Brașov va avea loc sâmbătă, de la ora 17:45, și va fi transmisă în direct de Digisport.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY