Constantin Ștefan, despre revenirea la Dinamo: „Am venit acasă după opt ani, am ales cu inima”

0
1418

constantin stefan poliDinamo București are, începând de ieri, un nou antrenor principal, în persoana lui Constantin Ștefan, nimeni altul decât cel care a adus ultimul titlu de campioană în vitrina clubului. Tehnicianul de 47 de ani revine la clubul din Ștefan cel Mare după opt ani de zile și își dorește să urce din nou pe prima treaptă a clasamentului cu echipa de suflet.

Pentru Constantin Ștefan este al doilea mandat ca antrenor principal și afirmă fără nicio reținere că Dinamo este casa lui. „Este o provocare pentru mine și în același timp o reîntoarcere acasă. Dinamo își dorește să iasă campioană și acest lucru se leagă și de mine, pentru că ultimul titlu, obținut în urmă cu zece ani, a fost cu mine antrenor. Mă bucur că Dinamo s-a gândit la mine, sunt un antrenor care își dorește performanță. Sper ca alegerea să fie una cu succes remarcabil pentru secția de handbal. Dinamo înseamnă casa mea, am venit să mă bat pentru a ieși campion cu Dinamo, altfel nu m-aș fi înhămat doar de dragul de a antrena echipa. Conducerea mi-a dat credit și le mulțumesc pe această cale. Vreau, ca alături de colectivul tehnic, staff și jucători să readucem titlul după zece ani.”, ne-a declarat noul tehnician al lui Dinamo. Pentru Constantin Ștefan, decizia de a prelua Dinamo n-a fost deloc dificilă. „N-a fost deloc greu să accept propunerea, am ales cu inima. N-au fost discuții din punct de vedere financiar sau organizatoric, am venit acasă după opt ani. M-am dus și m-am salutat cu toată lumea din club și m-am simțit de parcă nu ne văzusem din urmă cu o zi.”, a completat antrenorul, care consideră că are la dispoziție jucători de mare valoare, însă că pentru a câștiga titlul este nevoie de un colectiv unit. „Este foarte important ca principiile mele și viziunea mea să fie percepute foarte repede de băieți și să avem un joc consistent în atac, cu faze bine lucrate și o apărare agresivă, cu o densitate bună în zona centrală. Este foarte important să conștientizeze că ce le spun eu e bine și lucrurile vor merge bine. Trebuie să subliniez că sunt jucători de mare valoare individuală, dar voi încerca să o pun în slujba echipei pentru a dat o valoare colectivă. Dinamo e o forță în handbalul masculin și băieții trebuie să știe că jucând la Dinamo e necesar să se gândească doar la performanță. Dinamo trebuie să revină acolo unde îi este locul, în fruntea clasamentului și în cupele europene.”.

Redebutul lui Constantin Ștefan pe banca lui Dinamo se va produce sâmbătă, la Turda, pe terenul Potaissei. În ultimii ani, cele două formații au oferit meciuri tensionate, așa cum probabil va fi și acesta, având în vedere miza ridicată. „Este un meci foarte important atât pentru noi, dar și pentru Turda. Încercăm să stăm în plutonul primelor patru echipe, pentru a avea două meciuri pe teren propriu în play-off, ei se află în luptă cu două echipe pentru locul opt. Cu siguranță va fi un meci disputat.”, a concluzionat Constantin Ștefan. Partida Potaissa Turda-Dinamo București va începe de la ora 18:00 și nu va fi televizată.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY