Constanța rămâne invincibilă în duelurile cu Turda

0
1023

hcm constanta-poli 14-15HCM Constanța a mai bifat un succes în fața Potaissei Turda, 31-28 (14-13), cel de-al noulea în zece partide directe. Campioana rămâne la patru puncte de lider în urma acestui succes.

Fără Șomlea, care a părăsit echipa, dar cu Tucanu, legitimat în această iarnă, HCM Constanța a trecut de Potaissa Turda, obținând trei puncte importante. De la oaspeți s-a simțit în schimb lipsa lui Radu Lazăr, unul din cei mai importanți jucători pentru Horațiu Gal în ultimele partide.

Primele 30 de minute au stat sub semnul echilibrului, Constanța prelunând conducerea abia pe finalul reprizei. Potaissa Turda a avut un avantaj de două goluri, 10-8 și 11-9, însă a pierdut din turație pe final de repriză și a dat posibilitatea HCM-ului să intre în avantaj la cabine: 14-13.

Echilibrul s-a menținut încă zece minute din partea a doua, după care Constanța s-a desprins, profitând de ratările și greșelile adversarilor. Humet a dus scorul la 24-19 cu 14 minute înainte de final și tot el a stabilit cea mai mare diferență a întâlnirii, în minutul 53, de șase goluri (29-23). Turda a limitat scorul până la final, terminând la minus trei în spatele campioanei.

Flaviu Sâsâeac, președinte Potaissa Turda: „Dacă lor le-au lipsit Șomlea și Toma, nouă ne-a lipsit Lazăr. Astăzi a câștigat echipa care a făcut mai puține greșeli, experiența lor și-a spus cuvântul. Nu pot să nu remarc prestația celor doi arbitri, în mod pozitiv, a fost cel mai bun arbitraj pe care l-am avut în ultimii ani.”

HCM Constanța-Potaissa Turda 31-28 (14-13)
HCM Constanța: Stănescu, Popescu, Bucătaru (portari), Humet 7 goluri, Buricea 6, Rakcevic 5, Cutura 5, Angelovski 3, Vujadinovic 2, Cristescu 2, Enescu 1, Gal, Tucanu, Adzic, Subțirică, Baican
Potaissa Turda: Coman, Varo (portari), Cîntec 5 goluri, Marian 5, Cîmpan 4, Pavel 4, Adomnicăi 4, Dediu 3, Alisie 2, Savic 1, Rogoz, Thalmaier, Urban
Aruncări de la 7m: 4/2, respectiv 2/1
Eliminări: 5 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY