Constanța rămâne în cursa pentru un loc sferturile Cupei EHF

0
1286

hcm bucurieHCM Constanța a bifat primul succes în acest sezon al grupelor Cupei EHF, 28-27 cu Fraikin BM. Granollers, într-un meci cu accente dramatice. Campionii au revenit de la 25-27 în finalul meciului și s-au impus în fața catalanilor, rămânând în cursa pentru un loc în sferturi.

Orice alt rezultat în afară de o victorie o scotea pe HCM din cursa calificării în fazele superioare ale competiției. Iar după un început echilibrat, Constanța s-a distanțat pe tabelă, 9-6, profitând de o eliminare primită de Garcia, iar avantajul de trei goluri s-a menținut până la pauză.

În partea a doua, Carlos Arza a ordonat o apărare om la om la Cutura, iar jocul gazdelor a avut mult de suferit. Oaspeții au egalat la 16, 22 și 23 și au preluat conducerea prin golul interului stânga Del Arco, cu opt minute înainte de final. Mai mult, același jucător a desprins pe Granollers la 27-25, cu trei minute înainte de final, și soarta campioanei părea pecetluită. Sundovski a cerut time-out imediat, o alegere ce s-a demonstrat a fi decisivă, pentru că macedoneanul a aranjat jocul pe faza ofensivă și a schimbat sistemul defensiv, trecând la 5+1, cu Buricea avansat. Campioana a întors scorul, stângacii Humet și Toma marcând de trei ori consecutiv, iar la ultima fază a partidei Popescu a apărat de două ori, astfel că HCM câștiga cu 28-27 și rămâne în cursa pentru un loc în sferturi.

HCM Constanța-Fraiklin BM. Granollers 28-27 (14-11)
HCM Constanța: Stănescu, Popescu (portari), Rakcevic 7 goluri, Toma 7, Cutura 7 (5 din 7m), Humet 4, Angelovski 1, Cristescu 1, Buricea 1, Tucanu, Vujadinovic, Enescu, Baican
Fraiklin BM. Granollers: Guardia, Sastre (portari), Del Arco 8 goluri, Canellas 6, Blanxart 4, Grundsten 3, Sole 2 (1 din 7m), Ruiz 2, Perez 1, Figueras 1, Resina 1, Garcia
Aruncări de la 7m: 5/5, respectiv 1/1
Eliminări: 2 x 2 min., respectiv 3 x 2 min.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY