Claude Onesta părăsește naționala Franței după 16 ani!

0
2600

În 2001, Claude Onesta prelua naționala Franței după 33 de ani petrecuți la Toulouse ca jucător și antrenor. Astăzi, celebrul tehnician a decis să părăsească definitiv handbalul francez și să accepte o nouă provocare.

Așadar, timp de 16 ani de zile Claude Onesta a fost în staff-ul tehnic al naționalei Franței: până în 2016 a condus-o din postura de antrenor principal, pentru ca apoi să predea ștafeta lui Didier Dinart și să treacă în funcția de manager general.

Presa din Franța scrie că Claude Onesta a decis să nu mai continue în staff-ul tehnic al Franței și să accepte propunerea lui Laura Flessel, Ministerul Sportului, de a ocupa un post în comitetul organizator al Jocurilor Olimpice din 2024. Competiția va avea loc în Franța, fapt confirmat oficial în urmă cu trei zile.

În postura de antrenor principal, Claude Onesta a cucerit 12 medalii, la care se adaugă aurul din acest an de la Campionatul Mondial, unde a ocupat în premieră funcția de manager general. În aceste condiții, Didier Dinart și Guillaume Gille vor conduce destinele Franței în continuare.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY