Cel mai interesant derby din ultimii ani are loc mâine: „Șansele sunt egale din toate punctele de vedere!”

0
1484

dinamo-steaua 14-15 sandruDupă multă vreme atât Dinamo cât și Steaua au un cuvânt de spus în Liga Națională. Perioadele dificile prin care au trecut cele două formații au luat sfârșit, iar cele două mari rivale se întâlnesc într-un derby ce se anunță extrem de interesant, având în vedere pozițiile din clasament, 2 și 3.

Dinamo vine după un succes foarte important, 26-23 de pe terenul CSM-ului, înregistrat la mijlocul săptămânii, care a readus-o pe poziția a doua, la un singur punct de lider. Eliodor Voica, antrenorul gazdelor de mâine, se așteaptă la un meci echilibrat împotriva rivalei din Ghencea și spune că șansele sunt 50-50%. „Dacă ne uităm la evoluțiile de până acum și la locurile din clasament, se poate spune că este cel mai interesant derby din ultimii ani. Dinamo nu are neapărat prima opțiune la victorie în acest meci, șansele sunt egale din toate punctele de vedere. Mi-ar plăcea să cred că plusul de experiență al câtorva jucători ai lui Dinamo ar putea face diferența.”, ne-a declarat tehnicianul lui Dinamo înaintea derby-ului de tradiție din sportul românesc.

În continuare, Eliodor Voica nu va avea întreg lotul la dispoziție. De la „câini” vor absenta Răzvan Răpciugă și Flavius Cîmpan, ambii accidentați, în timp ce Liviu Mironescu este și el incert. Căpitanul lui Dinamo nu s-a antrenat în această săptămână, fiind în recuperare după o ruptură musculară. O decizie în privința utilizării lui se va lua în urma antrenamentului din această seară.

Steaua abordează partida cu Dinamo cu un moral bun. Victoria cu HC Adrian Petrea din etapa precedentă a fost una extrem de importantă pentru elevii lui Ovidiu Mihăilă, care se regăsesc acum pe poziția a treia a clasamentului, la egalitate cu adversara de mâine. Steliștii, prin vocea căpitanului Ionuț Georgescu, afirmă că-și doresc toate cele trei puncte din această deplasare. „Mergem să ne batem, chiar dacă nu vom avea sprijinul suporterilor! Mergem să ne jucăm șansa, toată lumea știe că e un derby, anul acesta are poate o importanță mai mare pentru că ne aflăm pe poziții fruntașe, dar campionatul e lung. Suntem determinați, motivați, mergem să facem un joc bun. Au o echipă bună, dar în teren se joacă șapte la șapte. Noi nu suntem așa numeroși ca ei, dar trebuie compensăm prin ambiție și dăruință. Anul trecut i-am bătut pentru că ne-am apărat foarte bine. Apărarea, alături de poartă, îți dă încredere și poate să facă diferența, părerea mea e că apărarea îți câștigă un meci. Având în vedere că joacă acasă, presiunea este pe ei. Vor veni suporterii, toată lumea se așteaptă de la Dinamo ca anul acesta să se bată la campionat, dar noi nu suntem de neglijat. Am demonstrat până acum și vrem să demonstrăm în continuare că avem un cuvânt de spus în campionat.”, a spus extrema dreaptă a Stelei. 

La fel ca și Eliodor Voica, nici Ovidiu Mihăilă nu are tot lotul valid. Alexandru Dimache, Darius Apolzan și Laurențiu Dinescu vor absenta, toți cu probleme medicale.

Steaua, fără suporteri la acest meci

Deși și-au anunțat intenția de a face deplasarea sâmbătă seară, fanii Stelei nu vor putea fi alături de favoriți. Inițial, clubul Dinamo oferise un număr de 120 de bilete pentru suporterii oaspeți, însă în urma unei ședințe la care au participat reprezentanți ai Jandarmeriei și ai ambelor cluburi s-a hotărât ca, din motive de securitate, la partide să asiste doar fani dinamoviști.Era frumos și zic că meciul era mult mai animat ca Steaua să fi avut galerie la meci. Cred că sunt motive serioase dacă s-a ajuns la această măsură și este una preventivă.”, a comentat situația antrenorul lui Dinamo, Eliodor Voica.

Partida dintre Dinamo București și CSA Steaua Alexandrion București va avea loc sâmbătă, în Sala „Dinamo”, de la ora 19:35, și va fi transmisă în direct de Digisport 4. Intrarea este gratuită.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY