Campionatul Mondial de handbal începe mâine

1
1899

qatar handbal teamCampionatul Mondial de handbal masculin debutează mâine, la Doha, cu partida dintre Qatar și Brazilia. Gazdele pornesc cu prima șansă, în condițiile în care din lotul echipei fac parte mai mulți jucători naturalizați.

Gazdele turneului au impresionat în partidele amicale disputate înaintea turneului final, învingând Rusia cu 33-22, Serbia cu 27-26 și Portugalia cu 25-22 și remizând cu Bosnia&Herzegovina, 22-22. Antrenată de Valero Rivera, echipa asiatică are în componență cinci ex-iugoslavi portarii Danijel Saric și Goran Stojanovic, Zarko Markovic, Jovo Damnjanovic și Eldar Memisevic, spaniolul Borja Vidal, francezul Bertrand Roine și doi cubanezi, Rafael Capote și Jorge Luis Pavan. Adversara de mâine este Brazilia, locul doi la jocurile Pan Americane, formație cu șase jucători în Liga Asobal, unul in Franța și unul în Portugalia.

Tot în prima etapă, dar vineri, se va reedita duelul din play-off, dintre Polonia și Germania. Nemții, deși eliminați, au primit un wild-card pentru a participa la turneul final după ce Australiei nu i-a fost permisă participarea. În aceeași zi va avea loc și disputa dintre Suedia și Islanda.

Programul primei etape:
Grupa A:
Joi, ora 19:30 – Qatar-Brazilia
Vineri, ora 16:00 – Spania-Belarus (Dolce Sport)
Vineri, ora 16:00 – Slovenia-Chile

Grupa B:
Vineri, ora 14:00 – Bosnia&Herzegovina-Iran
Vineri, ora 16:00 – Macedonia-Tunisia
Vineri, ora 18:00 – Croația-Austria (Dolce Sport 3)

Grupa C:
Vineri, ora 18:00 – Egipt-Algeria
Vineri, ora 20:00 – Franța-Cehia
Vineri, ora 20:00 – Suedia-Islanda (Dolce Sport 2)

Grupa D:
Vineri, ora 14:00 – Rusia-Arabia Saudită
Vineri, ora 18:00 – Polonia-Germania (Dolce Sport 2)
Vineri, ora 20:00 – Danemarca-Argentina

1 COMMENT

  1. Vreau sa va felicit , sunteti singurii care va pasa intradevar de handbal si nu agreati scandalul si barfa din handbal ca celelalte ziare online de sport. Nimeni nu scrie de acest campionat mondial care incepe maine.
    BRAVO, SUNTETI CEI MAI BUNI !

LEAVE A REPLY