Campioanele Romaniei au trait periculos: conduse in minutul 59, victorioase in minutul 60!

0
1262

baia mare-dinamo 14-15Atmosfera de mare sarbatoare in polivalenta baimareana in aceasta seara cand, in premiera in istoria clubului, HCM a jucat in sferturile EHF Champions League. S-ar spune ca niciun ac nu ar mai fi incaput in sala sporturilor, dar, in fapt, nu cred ca ai fi putut strecura nici macar jumatate de ac, atat de multi baimareni si-au dorit sa fie alaturi de campioanele Romaniei la acest ultim meci disputat pe propriul teren de catre HCM Baia Mare in acest sezon de Liga Campionilor. Emotii multe, in teren si in tribune deopotriva. Iar dupa imnul EHF Champions League si intonarea imnului national, emotiile dintr-o data sunt si mai multe…

Incepe meciul. Cu speranta ca victoria va fi a baimarencelor si nu oricum, ci la o diferenta confortabila, astfel incat mansa secunda sa nu confere palpitatii suplimentare. Rusoaicele au initiativa, romancele egaleaza – asa trec primele minute din meci. Lobach egaleaza in minutul 7 pentru 3-3, Ardean Elisei isi duce prima data echipa in avantaj in minutul 9 (4-3), Do Nascimento transforma o aruncare de la 7m si distanteaza HCM-ul pentru prima data la doua goluri: 5-3. Trei goluri la rand si suporterii explodeaza: pare ca nimic nu va opri HCM-ul din calea spre o noua victorie de vis. 

Urmeaza, insa, patru goluri consecutive ale celor de la Dinamo-Sinara si avantajul de doua goluri se muta in tabara adversa: 5-7 in minutul 15. Time out HCM Baia Mare. Lobach si Do Nascimento puncteaza pentru 7-7 in minutul 19. Din acest moment in care toti suporterii asteptau ca HCM-ul sa apese pe acceleratie si sa se desprinda pentru a mai izgoni din emotii, vine tacerea baimarencelor, care – pentru circa sase minute – nu mai gasesc solutii pentru a o invinge pe Sedoykina (40% procent de eficacitate in acest meci, conform eurohandball.com). In minutul 23, Dinamo-Sinara are pentru prima data trei goluri avantaj, acesta fiind cel mai mare ecart stabilit in acest joc (de fiecare data in favoarea campioanei Rusiei): 7-10.

Este randul baimarencelor, mai apoi, sa dea recital in atac, iar Herrem, Do Nascimento si Lobach readuc egalitatea: 10-10 cu patru minute inainte de pauza. Si pare ca solutiile de finalizare ale HCM-ului tin in acest joc mai mult de contraatac. Dmitrieva si Kochetova inscriu pentru 10-12 (minutul 29), iar Lobach stabileste scorul la pauza: 11-12.

Davydenko da primul gol al actului secund: 12-12 in minutul 31. Egal este din nou in minutul 39, la 14. Trei goluri consecutive ale rusoaicelor si este restabilita distanta maxima a partidei: 14-17 in minutul 43. Time out Baia Mare. In minutul 46, 15-18. O dubla a Lucianei Marin apropie din nou HCM-ul la un singur gol de rusoaice: 17-18 in minutul 47. Baimarencele preseaza: 18-19 in minutul 49, 19-20 in minutul 52, 20-21 in minutul 54, fara sa reuseasca, insa, sa egaleze.

Dar Abbingh in minutul 55 si Marin in minutul 57 inscriu si este 22-22 cu trei minute inainte de fluierul final. Spectatorii se ridica in picioare si pe semicercuri coboara “infernul” pentru Dinamo-Sinara. Intr-un vacarm de nedescris, totusi, El Ghaoui gaseste luciditatea necesara pentru a inscrie: 22-23 in minutul 59. Time out Baia Mare. Finalul este incandescent si entuziasmul suporterilor le descatuseaza in sfarsit pe baimarence: Marin puncteaza pentru egal la 23 in minutul 60. Time out Dinamo-Sinara. Do Nascimento aduce HCM-ul din nou in avantaj (24-23) si Lobach inchide tabela: 25-23.

HCM Baia Mare – Dinamo-Sinara 25-23 (11-12) 
Sala sporturilor “Lascar Pana” Baia Mare; 
Sferturile EHF Champions League, mansa 1; 
Au arbitrat: Branka Maric si Zorica Masic (Serbia); 
Delegat EHF: Cornelius Wiebrands (Olanda); 
Aruncari de la 7m: 4-3 (transformate 3-3, a ratat Do Nascimento); 
Minute de eliminare: 4-12; 

HCM Baia Mare: Ungureanu (11 interventii), Arenhart (2) – Lobach 5, Abbingh 4 (2 din aruncari de la 7m), Marin 4, Do Nascimento 4 (1), Ardean Elisei 2, Herrem 2, Szucs 1, Buceschi 1, Makeeva 1, Davydenko 1, Nechita, Dinis Vartic, Pirvut, Tatar; antrenori: Tone Tiselj si Grega Karpan; 

Dinamo-Sinara: Sedoykina (20 interventii, inclusiv o aruncare de la 7m aparata), Utkina – Kochetova 7, Akopian 6 (3), El Ghaoui 4, Fanina 3, Dmitrieva 2, Gace 1, Chernova, Chopikyan, Danshina, Frolova, Peche, Petrova, Vedekhina; antrenor: Victor Ryabykh;

sursa: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY