Campioana începe cu un succes noul sezon

0
2361

Ceea ce se anunța un meci fără probleme pentru Dinamo s-a transformat într-o victorie cu ceva emoții. Campionii au trecut de CSM Satu Mare cu 34-27 (19-17), însă au avut de tras destul pentru a obține cele trei puncte.

Sătmărenii au făcut un joc curajos pe terenul lui Dinamo, care nu i-a avut însă la dispoziție pe Asoltanei, Șandru, Criciotoiu și Bera, primii trei accidentați, iar ultimul suspendat.

Iar dacă începutul a fost bun pentru campioni, care s-au instalat la conducere, și apoi au deținut controlul în primele 30 de minute, situația s-a schimbat la 90 de grade în debutul părții a doua. O serie de intervenții ale lui Orban și golurile semnate de Munea, Olah, Bejinariu și Stan au făcut ca CSM Satu Mare să intre în avantaj și să se distanțeze la 22-19, având chiar posibilitatea de a merge la +4 pe tabelă. Dinamo a profitat însă de câteva erori copilărești comise de oaspeți și au revenit în joc în doar un minut, 22-22, și lucrurile au intrat în normal până la jumătatea actului. S-a făcut 26-22, iar pe final „câinii” au majorat diferența pe contraatac, terminând cu un avantaj de șapte lungimi primul meci al sezonului.

Eliodor Voica, antrenor Dinamo București: „CSM Satu Mare a prezentat astăzi un joc foarte bun, merită felicitări pentru prestația avută. Cred că și băieții noștri merită felicitați pentru modul în care au revenit în joc chiar dacă au fost conduși, asta arată că au valoare, potențial. Mai putem discuta aici și de o nesincronizare, o carență pe care o avem în jocul nostru vis-a-vis de integrarea noilor veniți. Absențele de astăzi și-au spus cuvântul, cred că jucătorii pe care îi avem pot compensa. Nu știu să spun la acest moment dacă am mai fi avut nevoie de un portar cu experiență. Au fost câteva goluri ușoare primite astăzi, dar Irimuș este un portar cu experiență și nu o dată a demonstrat că are valoare și că este prezent când e nevoie.”

Iuliu Varady, antrenor CSM Satu Mare: „Cred că ne era mai ușor să promovăm în acest sezon decât să evităm retrogradarea. Satu Mare s-a prezentat bine astăzi la capitolul dăruire. Am jucat 45 de minute, îi felicit pe băieți, dar trebuie să conștientizăm că jocul are 60 de minute. Ne-a lipsit mult Lazic, este un jucător bun, am fost nevoit să introduc un tânăr care, deși a făcut multe lucruri bune, nu a reușit să gestioneze tot timpul situația. Ne așteaptă meciul cu o contracandidată a noastră la rămânerea în prima ligă. Focșaniul a avut rezultate bune în pregătire, rămâne de văzut la ora meciului ce se va întâmpla.”

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
Dinamo București1934
CSM Satu Mare1727

Dinamo București

CSM Satu Mare

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY