Călărașiului îi place aerul capitalei

0
1302

dinamo-calarasi 14-15 amicalPentru a doua oară în două săptămâni, Dunărea Călărași a reușit să se impună în capitală. De data aceasta, pe terenul lui Dinamo, formație ce încă nu scapă de forma slabă începută tot pe teren propriu, în meciul cu CSM București.

A fost însă un meci slab, cu multe ratări și greșeli în ambele tabere. De altfel, nici diferența de pe tabelă nu a fost mai mare de două goluri.

Cu Diaw aflat la debut, dar departe de forma ideală, Dinamo s-a văzut condusă pe aproape întreaga durată a meciului de o echipă ce l-a avut în prim-plan pe veteranul Brazhnik. Șania a arătat din nou că este cel mai important om al lui Aihan Omer pe faza ofensivă, fiind principalul realizator al oaspeților în prima parte, în timp ce gazdele au risipit cu ușurință multe baloane în atac. Chiar și așa, Dinamo a preluat conducerea în minutul 27, după golul lui Șandru, însă Nicolae, intrat pe teren în finalul reprizei, a stabilit scorul pauzei, 10-10.

La reluare, s-a mers după aceleași coordonate. Nicolae a ieșit la rampă în debutul părții secunde și a fost nevoie de inspirația lui Chiruț pentru ca Dinamo să nu piardă contactul cu adversarul. La 14-14, Aihan Omer a mai făcut o mutare inspirată, trimițându-l pe Zacaciurin în inter dreapta, care și-a făcut simțită prezența imediat cu două goluri consecutive în poarta lui Makaria. Elevii lui Ion Mocanu au avut puterea să întoarcă rezultatul, doar pentru moment însă (18-17, 19-18, 20-19, 21-20), pentru că în ultimele cinci minute nu au mai găsit drumul către gol, iar Călărașiul a reușit să revină la conducere și să termine învingătoare.

Jakov Vrankovic, Dinamo București: „A fost un meci dificil. Nu am jucat etapa trecută, ne-am antrenat din greu, dar nici nu am avut noroc astăzi. Am făcut și greșeli prostești pot spune, nu ne-am concentrat suficient. Am pierdut deja două meciuri pe teren propriu, știu că este dificil pentru conducere, dar trebuie să uităm și să continuăm să jucăm. Abia am început, am venit de două luni, dar am văzut că fiecare meci este dificil. Va fi un sezon greu.”

Aihan Omer, Dunărea Călărași: „Orice meci din Ligă, după cum ați observat, este deschis oricărui rezultat, nu contează cine joacă, ultimul loc cu primul loc. A fost un meci greu, noi l-am pregătit serios, știam că ne așteaptă o echipă care are foame de puncte și care își dorește să revină. Am câștigat, suntem bucuroși și sper ca de la meci la meci să jucăm și mai bine. La București avem posibilitatea să venim cu supoterii, suntem aproape. Am avut prima victorie, cu Constanța, la care nu ne-am așteptat, dar care ne-a dat încrederea că putem face și alte jocuri bune. Acum, cred că am demonstrat că n-a fost o întâmplare victoria de atunci.”

Dinamo București-AHC Dunărea Călărași 21-23 (10-10)
Dinamo București: Makaria, Fuică, Irimuș (portari), Chiruț 5 goluri, Șandru 5, Vrankovic 3, Manea 2, Savenco 2, Nițu 2, Băluț 1, Mocanu 1, Răpciugă, Ragot, Diaw, Asoltanei
Dunărea Călărași: Brazhnik (portar), Șania 6 goluri, Nicolae 5, Zacaciurin 4, Gavriloaia 4, Kumogorodsky 1, Mateaș 1, Gurkovsky 1, Tsap, Săulescu, Mitrea, Șoldănescu, Bulov

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY