Călărașiul iese din criză printr-o victorie în fața campioanei

0
3006

După trei înfrângeri severe consecutive, AHC Dunărea Călărași a revenit aseară, prin succesul în fața campioanei Minaur, în cursa pentru play-off. Șania și compania s-au impus cu 31-27 (17-12), profitând și de absențele importante din tabăra oaspete.

Minaur s-a deplasat la Călărași cu 13 jucători, în condițiile în care Ramba și Ghiță au părăsit echipa în această pauză competițională, iar Afiltulin și Ostroushko au probleme cu viza. Dunărea a profitat de acest lucru și s-a impus, 31-27, Șania și Kumogorodsky fiind de neoprit.

Băimărenii au condus doar în primele zece minute ale meciului, ultima oară cu 5-4 după o reușită semnată de Popescu. Călărașiul a replicat prin patru goluri consecutive și s-a desprins la 8-5, însă a pierdut avantajul în doar un minut. Popescu, Ivancsik și Bera au egalat la 8 în ceea ce avea să fie ultimul moment de egalitate al partidei. Au urmat alte trei goluri consecutive ale gazdelor (11-8), și pe finalul reprizei scorul a căpătat proporții. Dunărea s-a desprins la 18-11 și 19-12, dar băimărenii au păstrat speranțe în vederea unui rezultat pozitiv după ce au marcat ultimele două goluri ale primului act, prin Ivancsik și Sadoveac.

Tentativa campioanei de a reveni în meci a fost una eșuată. Minaur n-a putut decât să se apropie la trei goluri de adversari, 24-21 și 29-26, iar de fiecare dată Călărașiul a gestionat bine situația. Kumogorodsky a rezolvat soarta meciului în minutul 58 cu golul de 30-26, pentru ca până la final să se mai marcheze câte un gol de fiecare parte, prin Cristescu și Sabin Ignat. Scor final 31-27, o victorie prețioasă pentru Dunărea Călărași, care revine în cursa pentru un loc în play-off.

AHC Dunărea Călărași-HCM Minaur Baia Mare 31-27 (19-14)
AHC Dunărea Călărași: Erhan, Brazhnyk, Andrei (portari), Șania 8 goluri, Kumogorodsky 7, Gavriloaia 3, Carali 3, Bulov 3, Gurkovsky 3, S. Ignat 2, Zacaciurin 1, M. Ignat 1, Nicolae, Mitrea, Yuzhbabenko, Mateaș
HCM Minaur: Pop, Tatai (portari), Sadoveac 6 goluri, Popescu 4, Ivancsik 4, Fotache 4, Bera 4, Cristescu 3, Sabou 2, Bușecan, Marta, Mihai, Vilovski
Aruncări de la 7m: 1/1, respectiv 3/2
Eliminări: S. Ignat, Bulov, Kumogorodsky (2), respectiv Bușecan, Fotache, Marta, Cristescu

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY