Cadoul perfect pentru Florin Pera. HCM Roman învinge Brăila și revine în lupta pentru locul trei

0
3508

Miercuri dimineață, la Roman, a avut loc un meci extrem de important, unde se deplasa ocupanta locului trei, Dunărea Brăila. Echipa lui Florin Pera, care împlinește astăzi 36 de ani, s-a impus cu 21-18 (13-8) și s-a apropiat la patru lungimi de podium.

Romanul a fost în control total în disputa de miercuri dimineața, diferența făcându-se în special în defensivă. Primul gol a venit abia în minutul 3, din aruncare de la șapte metri, semnat de Glibko, iar Stoleru a făcut 2-0 un minut mai târziu. Oaspetele s-au apropiat la un gol, 2-1, 3-2 și 4-3, după care gazdele și-au început desprinderea pe tabelă. Stoleru și Glibko, fiecare cu câte două goluri, au dus scorul la 8-3 și l-au determinat pe Costică Buceschi să ia time-out (minutul 15), care a avut efect doar pentru moment. Horjea și Brot au apropiat Dunărea la trei lungimi în urma Romanului, dar până la încheierea actului echipa lui Florin Pera a refăcut cea mai mare diferență de până atunci, 12-7 și 13-8, ultimul fiind de altfel și scorul pauzei.

Romanul și-a continuat evoluția fără greșeală și în partea a doua a întâlnirii. Druțu a făcut 17-10 la rândul ei cu două goluri consecutive, iar până la final Brăila nu a putut decât să micșoreze din diferență. A fost 21-18 după cele 60 de minute de joc, o victorie mare pentru Roman, cu care revine în cursa pentru locul trei, fiind acum la patru lungimi de adversara de astăzi la finalul turului.

HCM Roman-HC Dunărea Brăila 21-18 (13-8)
HCM Roman: Polocoșer, Tymoshenkova, Pîslaru (portari), Iuganu 7 goluri, Glibko 6, Stoleru 3, Druțu 2, Agrigoroaie 2, Toskovic 1, Vartic, Cărămălău, Cîlici, Chitacu, Dincu, Gherman, Tomescu
HC Dunărea Brăila: Stan, Dobre, Voicu (portari), Brot 5 goluri, Apetrei 3, Tiron 3, Udriștoiu-Pîrvuț 2, Horjea 2, Moldovan 2, Axinte 1, Obedanu, Crap-Irimia, Orșivschi, Zamfirescu, Czeczi, Gheorghe
Aruncări de la 7m: 6/5, respectiv 4/3
Eliminări: Stoleru (2), Tomescu, respectiv Apetrei, Moldovan

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY