Brăila învinge Corona și se desprinde în lupta pentru locul trei

0
3663

Derby-ul etapei a avut loc la Brăila, marți seară, între Dunărea Brăila și Corona Brașov. Gazdele s-au impus cu 28-26 (14-12), și au acum șase puncte avans față de locul patru, ocupat chiar de adversara de astăzi.

A fost un meci pe care Brăila l-a controlat de la început și până la sfârșit și în care diferența a fost făcută de prestația foarte bună a Elenei Voicu. Corona a condus cu 1-0, singurul moment în care s-a aflat la conducere, pentru că extrem de rapid Dunărea s-a desprins, întâi la 3-1 și mai apoi la 8-4. Mai mult, Horjea ducea scorul la 11-6 în minutul 19, moment în care Corona a dat semne de revenire. Pricopi și Dincă au micșorat distanța până la două lungimi, 11-9, însă până la pauză Brăila s-a mai desprins o dată pe tabelă. Tiron, cea mai bună marcatoare a meciului, a semnat ultimul gol al reprizei, pentru 16-12, și oferea echipei sale un avantaj liniștitor după primele 30 de minute.

Partea a doua s-a desfășurat după aceleași coordonate. Voicu și-a continuat recitalul între buturi, iar Corona a încercat din răsputeri să revină în meci. Diferența de patru goluri s-a menținut până în ultimele zece minute, atunci când oaspetele au avut câteva momente mai bune și au revenit încă o dată la minus doi pe tabelă: 24-22 și 25-23. Horjea și Moldovan au desprins Brăila la 27-23, decisiv de data aceasta, chiar dacă Brașovul s-a apropiat din nou la două goluri, cu două minute înainte de final, 28-26. A fost de altfel și scorul înregistrat la final, în condițiile în care ambele formații au irosit câte două atacuri în timpul rămas de joc. Cu acest succes, Brăila se desprinde la șase puncte de Corona, ocupanta locului patru, dar are o ultimă etapă dificilă, pe terenul Romanului, miercurea viitoare.

HC Dunărea Brăila-ACS Corona Brașov 28-26 (16-12)
HC Dunărea Brăila: Stan, Dobre, Voicu (portari), Tiron 7 goluri, Horjea 6, Pîrvuț 5, Moldovan 5, Brot 3, Apetrei 1, Zamfirescu 1, Axinte, Czeczi, Gheorghe
ACS Corona Brașov: Hossu, Mîrcă, Dedu (portari), Chiper 4 goluri, Cartaș 4, Briscan 4, Pricopi 4, Zamfir 3, Dincă 2, Neagu 2, Hotea 2, Rațiu 1, Bondar, Țăcălie
Aruncări de la 7m: 4/3, respectiv 3/2
Eliminări: Apetrei (2), Brot (2), Zamfirescu, respectiv Bondar (2), Dedu, Țăcălie, Hotea, Zamfir

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY