Brăila continuă șirul rezultatelor pozitive

0
2242

HC Dunărea Brăila și-a consolidtat poziția a treia în Liga Națională ca urmare a victoriei de duminică dimineață, de pe teren propriu, 27-23 în fața celor de la HC Zalău. Fetele lui Costică Buceschi au ajuns astfel la cinci victorii consecutive și la șapte în întreg sezonul.

Dunărea Brăila a demonstrat că se poate descurca și fără Alina Horjea, care a urmărit partida din tribună, accidentată la spate. Meciul cu Zalăul a fost unul echilibrat ceva mai bine de 40 de minute, după care gazdele au pus stăpânire pe joc și și-au asigurat victoria.

S-a mers cap la cap timp de 15 minute, după care brăilencele au punctat de trei ori consecutiv, prin Czeczi, Moldovan și Mitrea și au pus pentru prima oară un avantaj mai mare de două lungimi pe tabelă (9-5). Zalăul a echilibrat rapid meciul, a ajuns la un gol în urma Brăilei și la cabine s-a intrat cu scorul de 12-11, după ce Puiu a găsit vinclul porții apărate de Dobre, la ultima fază, peste zidul format din jucătoarele gazdelor.

În partea a doua, suspansul s-a menținut încă zece minute. Pîrvuț a dus scorul la 18-15 în minutul 41 și tot ea a refăcut cea mai mare diferență de până atunci, 20-16, trei minute mai târziu. Speranțele oaspetelor la un rezultat pozitiv s-au reaprins în final, când Constantinescu marca pentru 24-22, în minutul 53, dar „dubla” lui Tiron a adus liniștea în rândul suporterilor brăileni. S-a terminat 27-23 în cele din urmă, iar Brăila ajunge la cinci victorii consecutive în Liga Națională, în timp ce Zalăul rămâne la 16 puncte și așteaptă disputa cu ”U” Alexandrion Cluj de pe teren propriu.

HC Dunărea Brăila-HC Zalău 27-23 (12-11)
HC Dunărea Brăila: Stan, Dobre, Voicu (portari), Tiron 7 goluri, Pîrvuț 5, Moldovan 5, Apetrei 3, Mitrea 3, Gheorghe 2, Zamfirescu 1, Czeczi 1, Obedanu, Irimia, Axinte
HC Zalău: Inculeț, Mureșan (portari), Constantinescu 6 goluri, Puiu 5, Tămaș 4, Rob 4, Trif 1, Bardac 1, Klimek 1, Bazon 1, Pârvan, Țurcaș, Onicaș
Aruncări de la 7m: 8/5, respectiv 5/3
Eliminări: Pîrvuț, respectiv Pârvan, Constantinescu (2), Onicaș

sursă foto: Facebook HC Dunărea Brăila

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY