Bozo Rudic: „Cred că avem o echipă destul de bună !”

1
2219

bozo rudic2 csm bucurestiCSM București a reluat de luni antrenamentele în vederea noului sezon, sub comanda lui Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă. Ca și noutăți, la echipa din capitală au apărut patru ex-iugoslavi, dar și patru jucători din țară, cu care se speră clasarea între primele șase formații la finalul sezonului.

Bozo Rudic, antrenorul echipei, s-a declarat mulțumit de implicarea băieților din aceste prime zile de pregătire. De luni, echipa va merge la Sighișoara, pentru un cantonament de pregătire de zece zile. „Echipa a răspuns destul de bine până acum, avem niște probleme, dar toate se rezolvă. Nu e nimic grav, e normal după o lună și ceva de pauză, unii au venit mai bine pregătiți, alții mai puțin bine. Era de așteptat.”, ne-a spus Bozo Rudic.

Toate cele nouă transferuri au fost făcute la sugestia lui Bozo Rudic, care a mizat pe jucători pe care îi cunoaște deja. „A fost alegerea mea. Ne-am încadrat în bugetul avut și cred că avem o echipă destul de bună și bine acoperită. Am jucat cu Stamate și Novanc la Steaua, după i-am antrenat, ei știu că la mine nu există bătrăni sau tineri, există doar jucători buni și mai puțin buni. Depinde de fiecare, ei știu că nu există primul „șapte”, avem câte doi sau trei jucători pe post.”, spune Rudic. Momentan, situația lui Marius Novanc nu este rezolvată, însă pivotul arădean se antrenează cu CSM București deja. „Nu e treaba mea, clubul trebuie să rezolve. El se antrenează cu noi, din ce știu eu mai are niște chestii de rezolvat la Constanța.”.

Legat de transferul lui Racoțea la Wisla, Bozo Rudic spune că este o greșeală. Acesta îl consideră pe Racoțea prea crud pentru o experiență afară. „Eu am vorbit și cu el și cu tatăl său. Când am venit anul trecut aici, am vorbit mult cu el. Părerea mea e că trebuia să mai rămână în țară, nu neapărat la noi, încă un an sau doi, pentru că este ok ca fizic, dar dacă nu ești tare mental, este foarte greu. S-a dus într-o echipă cu jucători foarte buni, cu un antrenor extraordinar, a fost opțiunea lui. Eu vreau să reușească, dar cred că a făcut o greșeală.”. În schimb, din generația lui Racoțea, restul jucătorilor importanți au rămas. Sârbul de 42 de ani crede că toți au progresat mult în ultima perioadă. „Negru, Rotaru, Militaru, Iancu au rămas, am vrut să rămână și Beșliu, dar el a plecat din cauza unor probleme personale și s-a întors la Timișoara. L-am vrut și pe Racoțea, pentru că ei sunt foarte buni băieți, se antrenează foarte bine, cred că au progresat foarte mult. Depinde de ei, dacă vor să dea totul zi de zi și să fie mai buni decât ieri.”. 

Venirea ex-iugoslavilor în România nu îl surprinde pe Bozo Rudic. Acesta este de părere că este firesc ca aceștia sp opteze pentru Liga Națională, având în vedere că în multe țări sunt probleme cu banii. „Sincer, sunt în Europa 4-5-6 campionate în care poți juca handbal și să primești salariu. Un exemplu este Spania, toți spaniolii au plecat de acolo. Au rămas Germania, Franța, Polonia, Elveția, Danemarca, sau poți merge undeva la arabi, unde am fost și eu. De aceea s-au orientat și către România.”

Tot legat de transferuri, Rudic afirmă că vor mai veni jucători doar dacă se va întâmpla ceva neprevăzut. „Ce avem acum cred că este destul, doar dacă, Doamne ferește, vom avea o mare accidentare, vom aduce și pe altcineva.”, a concluzionat Bozo Rudic.

La CSM București au venit în această vară Milos Kostadinovic, Marko Simovic, Mario Blazevic, Krsto Milosevic, Alexandru Dimache, Florin Dragomir, Marian Răpciugă și Iulian Stamate, în timp ce Marius Novanc se antrenează cu echipa și va semna și el probabil. În plus, din jucătorii împrumutați de la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara au rămas Robert Militaru, Adrian Rotaru, Vlad Sîncelean și Ionuț Iancu. La capitolul plecări, în lotul CSM-ului nu se mai regăsesc Alexandru Dedu, Dan Racoțea, Daniel Beșliu, Adrian Macovei, Alexandru Budui, Daniel Bălan, Dorian Sava, George Stăncioiu și Bogdan Fuică.

1 COMMENT

  1. Aduceți stranieri ( nulități) , jucători noştri stau pe tuse. Vai de noi. SUNTEM PATRIOTI. RUSINE

LEAVE A REPLY