Alexandru Asoltanei, Dinamo București: „După meciurile de pregătire putem spune dacă ne vom bate la titlu sau nu”

0
1699

dinamo achizitii 2014-2015Dinamo București și-a prezentat achizițiile în vederea noului sezon ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate de către club. Patru dintre aceștia, Davor Taskovic, Jakov Vrankovic, Ionuț Irimuș și Alexandru Asoltanei ne-a dezvăluit de ce au ales Dinamo în această vară și ce planuri au pentru noul sezon.

Venit de la campioana Greciei, Davor Taskovic a luat deja la cunoștință de cel mai important meci al sportului românesc, Dinamo-Steaua, și este decis să debuteze la noua sa formație cu o victorie, chiar dacă este un meci amical. „Am ales Dinamo pentru că este un club foarte bine organizat și pentru că are ambiții mari în noul sezon. Avem o șansă să sper să câștigăm titlul. Este o diferență între campionatul Greciei și al României, dar nu este foarte mare. Meciul cu Steaua de joi este un derby și vreau să-l câștig, desigur.”.

Cel mai tânăr jucător adus de Dinamo în această vară este Jakov Vrankovic, un inter dreapta croat care a lăsat campionatul Franței pentru a evolua în Liga Națională.„Am ales Dinamo, pentru că, la fel ca și Taskovic, cred că este un club care are ambiții mari. Până să vin, am căutat câteva informații despre echipă, despre oraș și pentru mine este o oportunitate bună să cresc în valoare. Sunt condiții bune, avem o sală frumoasă, e un complex sportiv impresionant și sper să fie bine pentru mine. Am jucat în Franța, dar s-a ivit această oportunitate, am văzut că jucători importanți vin în România, liga este din ce în ce mai puternică de la an la an și astfel am ales Dinamo. Am vorbit cu câțiva jucători care evoluează deja în România și mi-au spus că va fi un campionat puternic.”, ne-a declarat croatul de 21 de ani.

La rândul său, Ionuț Irimuș ne-a declarat: „În primul rând, au un proiect pe termen scurt, în care au ca obiectiv să câștige o medalie în acest an, de aceea am ales Dinamo. 80% sunt ok, am început antrenamentele cu echipa, sunt bine din acest punct de vedere. Prea multe n-am ce să zic despre noua echipă, suntem la început, abia după primele meciuri amicale vom vedea unde suntem.”. Una dintre adversarele lui Dinamo la titlul de campioană este chiar Minaur, formație de la care portarul a venit în această vară. Acesta crede că meciurile cu formația din Baia Mare vor fi dificile. „Vor fi meciuri foarte grele, Minaur s-a întărit și ea foarte mult, vor fi formații puternice în noul sezon.”

Alexandru Asoltanei a părăsit Energia după trei sezoane în care gorjenii nu au reușit să-și îndeplinească obiectivul. Extrema stângă a luat decizia de a veni la Dinamo din mai multe motive. „Am ales Dinamo pentru proiectul ambițios care mi-a fost pus în față înainte de a semna contractul, pentru stabilitatea financiară care a fost anul trecut, pentru oraș într-o mică parte și pentru familie. Am plecat de la Tg. Jiu după multe sezoane în care nu ne-am îndeplinit obiectivul și am ales să fac o mică schimbare, să încep o nouă aventură. De obicei, nu-mi place să rămân mulți ani în același oraș, intervine o plafonare și nu urmăresc asta. Am ales să fac schimbarea asta care sper să fie de bun augur. E greu de zis dacă Dinamo se poate bate la titlu anul acesta, au fost multe transferuri în Liga Națională și mulți dintre jucătorii de la celelalte echipe nu știm exact ce pot. Urmează perioada de pregătire, în care vor fi multe amicale, vom vedea jucătorii la treabă, inclusiv jucătorii noștri, pentru că momentan n-am făcut cu mingea, ci doar antrenamente fizice și nu e suficient să ne dăm seama. După meciurile de pregătire putem spune dacă ne vom bate la titlu sau nu. La momentul acesta, Constanța este principala favorită la titlu. Au pierdut doi jucători, au adus trei-patru poate mai buni, dar rămâne de văzut dacă noi sau altă echipă ne putem lupta cu ei. Meciul de joi cu Steaua nu are o importanță foarte mare, s-a făcut probabil pentru că Steaua este tot o echipă locală și este ușor să se deplaseze la noi, Călărașiul la fel este aproape. Sunt meciuri în care fiecare echipă vrea să vadă la treabă noii jucători, să-și închege relațiile de joc. În campionat va fi o altfel de luptă, vom vedea care e mai puternic.”. Vasluian la origine, Alexandru Asoltanei a avut o ofertă inclusiv de la formația condusă în prezent de Leonard Bibirig, însă a consideră că încă nu este cazul să se întoarcă „acasă”, cel puțin momentan. „Am avut posibilitatea, dar e prea devreme, doar ce au promovat. Nu am văzut-o ca pe o variantă foarte bună mutarea în orașul natal. Pe viitor, dacă vor face investiții mai mari și se va vrea mai mult decât evitarea retrogradării, mă voi gândi și la asta.”

Campania de achiziții realizată în această vară în mulțumește pe Sebastian Bota, antrenorul principal al echipei. Acesta speră ca echipa să se omogenizeze cât mai repede și să poată începe tare noul sezon. „După trei săptămâni de pregătire, de când ne-am apucat de treabă, cred că este o echipă frumoasă. Trebuie să o luăm pas cu pas, sunt șapte jucători noi, sperăm să-i omogenizăm cât mai repede, pentru a avea rezultate cât mai bune de la început și la sfârșitul lui mai să fim în obiectiv, care este 1-3. E un profesionalism total din partea lor, jucătorii noștri s-au mulat după ei, nu că ei nu ar fi. Până acum nu e niciun fel de problemă. Nu ne interesează rezultatul meciului cu Steaua, vrem să facem un meci bun, fiecare să facă pe teren ce am pregătit până acum. Este foarte greu ca acum să vezi unde ești. Sunt foarte mulțumit de lot, pentru că pe fiecare post sunt câte doi jucători de valoare. E prematur să spun dacă ne putem bate de titlu, sunt șapte jucători noi, ei sunt de valoare pe postul lor, dar trebuie să intre în angrenajul echipei. O echipă se formează în timp, dar timpul sper să fie de partea noastră.” 

Primele meciuri amicale ale lui Dinamo în noul sezon sunt cele cu Steaua, de joi (ora 18:00), și CSM Călărași, de sâmbătă (ora 11:00).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY