Ada Nechita, 11 goluri la revenirea pe terenul de joc

0
1814

baia mare-muresul 14-15HCM Baia Mare se impune cu 37-20 in fata gruparii SC Muresul Targu Mures, o echipa aflata, inca, in cautarea primelor puncte din Liga Nationala. Doar o singura alta victorie si-a mai trecut in palmares campioana Romaniei in actualul sezon la diferenta de 17 goluri, se intampla in etapa 16, tot pe propriul teren, in compania gruparii din Deva. A fost meciul in care Geta Dinis Vartic si Ada Nechita au revenit in teren dupa accidentarile suferite, precum si partida in care decanul de varsta al echipei, Claudia Cetateanu, a reusit sa inchida poarta HCM-ului pentru 10 minute, fiind aplaudata la scena deschisa nu numai de suporteri, ci si de catre coechipiere, si provocand o marturisire din partea antrenorului Tone Tiselj, care a admis ca a fost impresionat de “Biti”.


Al saselea meci a fost cel jucat azi, in compania SC Muresul Targu Mures, de catre HCM Baia Mare din 29 ianuarie incoace, trei dintre aceste partide fiind in EHF Champions League, trei in Liga Nationala. Data fiind diferenta neta de calibru dintre cele doua adversare de azi, care s-au aflat fata in fata cu prilejul etapei 19, Tone Tiselj si-a permis sa odihneasca unele jucatoare care au evoluat mai mult in cele mai recente partide (Do Nascimento, Buceschi si Ardean Elisei au figurat pe foaia de joc, dar nu au intrat; Arenhart si Lobach au fost menajate; Pirvut este racita) si sa mizeze mai insistent pe handbaliste la serviciile carora apeleaza mai putin sau care au revenit in joc dupa accidentari.

Si uite asa Claudia Cetateanu, decanul de varsta al echipei baimarene, a reusit pentru circa 10 minute sa inchida poarta campioanei si sa bifeze 11 interventii, starnind nu numai ropote de aplauze in tribune, ci si aprecierea tehnicianului sloven, care a marturisit ca a fost impresionat de paradele baimarencei.

Dupa mai bine de opt luni in care a stat departe de competitii din cauza unei accidentari, Geta Dinis Vartic a revenit in teren cu prilejul confruntarii de azi si, desi in mod clasic stalp de baza al apararii, pivotul a inscris si doua goluri pentru Baia Mare azi, admitand ca i-a fost dor de terenul de handbal. 

Diagnosticata cu ruptura de menisc si ligament colateral intins, Luciana Marin a fost operata la finele anului trecut, azi reusind sa isi conduca echipa pe tot parcursul meciului. A inscris patru goluri si a construit cateva faze cu adevarat frumoase, Luciana demonstrand si azi de ce reintrarea ei in formula HCM-ului a fost atat de intens aplaudata de public. 

Revenita in teren dupa accidentarea suferita la umarul drept in prima repriza a partidei dintre Romania si Danemarca din grupa B a Campionatului European in decembrie 2014, Adriana Nechita a fost azi golghetera HCM-ului cu 11 goluri, dovedind si ea sete de joc. 

Despre evolutia scorului prea multe nu ar fi de spus in acest joc cu final cunoscut inca de la vestiare. Baimarencele s-au aflat in permanenta in avantaj. Pana la maximum sase goluri s-au desprins gazdele in prima repriza, prima data la scorul de 17-11 in minutul 24, a doua oara in minutul 30, la scorul de 19-13 – atat cat a aratat tabela la pauza. In actul secund HCM-ul se apara mai bine, echipa oaspete rezista cu tot mai mare dificultate ritmului impus de campioane, dovada si cele 17 minute in care handbalistele din Targu Mures nu mai reusesc sa inscrie, in schimb HCM-ul o face de 11 ori consecutiv. Baimarencele se desprind, fara mari eforturi, pana la 17 goluri, o diferenta inregistrata de doua ori: in minutul 59, la scorul de 36-19, respectiv in minutul 60, la scorul de 37-20, cu cat se incheie partida. 

HCM Baia Mare – SC Muresul Targu Mures 37-20 (19-13) 
Sala sporturilor; etapa 19 din Liga Nationala; 
Au arbitrat: Marina Agliceriu (Prahova) si Rodica Arbunea (Braila); 
Observator FRH: Ilie Vizitiu (Hunedoara); 
Aruncari de la 7m: 6-5 (transformate 5-4, au ratat Abbingh, respectiv Mrkiks); 
Minute de eliminare: 6-2; 

HCM Baia Mare – Ungureanu (11 interventii, inclusiv o aruncare de la 7m), Cetateanu (11) – Nechita 11 (2 din aruncari de la 7m), Abbingh 6 (3), Marin 4, Herrem 4, Tatar 4, Davydenko 3, Dinis Vartic 2, Szucs 2, Gjeorgjievska 1, Makeeva, Do Nascimento, Ardean Elisei, Buceschi; antrenori: Tone Tiselj – principal si Grega Karpan – secund; 

Muresul Targu Mures: Diaconu (12), Comsa (1), Petruneac (3) – Mrkiks6 (1), Lazar 4, Sunea 3, Deac 3 (2), Avadanei 2, Rad 1 (1) Serediuc 1, Duca, Grigore; antrenor: Gheorghe Covaciu; 

sursa text si foto: emm.ro

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY