Accederea în Cupa EHF, primul obiectiv al lui Costică Buceschi la Brăila: „Vom încerca an de an calificarea în cupele europene!”

0
3071

Costică Buceschi a semnat ieri prelungirea contractului Brăila pentru încă două sezoane, risipind toate speculațiile făcute în ultima perioadă legată de o plecare de la echipa de pe Dunăre. Fără un obiectiv încă stabilit pentru sezonul viitor, antrenorul de 46 de ani ne spune ce l-a determinat să rămână la echipă.

La Brăila s-au pus bazele unui proiect pe termen lung, lucru pe placul tehnicianului. De asemenea, conducerea clubului a acceptat ca Buceschi să poată merge la acțiunile naționalei din această vară, Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial Universitar. „Este un proiect pe o durată lungă. Apoi, cei care răspund de conducerea clubului au acceptat condițiile mele.”, ne-a spus Costică Buceschi.

Primul obiectiv important al echipei este calificarea în cupele europene. Pentru acest lucru, Brăila are nevoie de o calificare în finala Cupei României, indiferent de rezultatul ultimului act. „În primul rând, ne dorim calificarea în cupele europene. În funcție de jucătoarele care vor veni în vară, vom stabili și obiectivul pentru sezonul viitor. E greu să spunem de pe acum ce ne-am propus, situația, de exemplu, a HCM-ului e încă neclară. E prea devreme, dar vom încerca an de an să ne calificăm în cupele europene.”, a concluzionat antrenorul de 46 de ani. Un lucru este însă cert, Mădălina Zamfirescu și Bianca Tiron vor continua la Brăila și în sezonul viitor, după ce situația de la Baia Mare se va clarifica.

Cu Costică Buceschi pe banca tehnică, Dunărea Brăila a terminat pe locul 4 în Liga Națională și s-a calificat în Final Four-ul Cupei României, competiție ce va avea loc vineri și sâmbătă la Cluj.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY