A zecea victorie a sezonului pentru Turda

0
1567

Potaissa Turda își continuă cursa către play-off după victoria cu 33-27 în fața Ploieștiului. Succesul s-a conturat în partea a doua a meciului, în care ardelenii au punctat de 20 de ori.

Iar dacă Turda rămâne aproape de locul patru, Ploieștiul a ajuns la nouă partide consecutive fără victorie, seria fiind începută la finalul lunii octombrie!

Prima repriză a fost echilibrată, în care Szopka a avut câteva intervenții foarte bune în fața fostei sale echipe. Astfel, prahovenii au condus până în minutul 24, 10-9, însă gazdele au întors rezultatul în urma a patru goluri consecutive, trei dintre ele venind de la Roland Thalmaier, care a terminat partida cu zece reușite. Doar că de la 13-10 Ploieștiul a marcat la rândul ei de trei ori, de fiecare dată pe contraatac, iar la cabine s-a intrat la egalitate, 13-13.

Începutul reprizei a doua a aparținut tot oaspeților. Turcu, Stăncioiu și Capotă au dus scorul la 15-17, iar din acel moment Potaissa s-a trezit și a început să joace aproape de adevărata valoare. S-a făcut 22-17 în doar patru minute, iar până la final echipa lui Horațiu Gal și-a păstrat avantajul obținut.

Raul Marian a revenit pe teren!

Meciul de joi seară a însemnat revenirea lui Raul Marian în tricoul Potaissei. Trecut ca antrenor la o grupă de copii, veteranul ardelenilor a jucat din nou, „forțat” de accidentarea lui Silvian Amihăesi din pregătiri. Centru de 36 de ani a intrat în minutul 15, dar nu și-a trecut numele pe lista marcatorilor.

Declarații, potrivit turdanews.ro:

Răzvan Szopka, CSM Ploiești: „Felicit echipa gazdă, au meritat victoria. Prima repriză a fost echilibrată, în schimb cea de-a doua a aparținut gazdelor. Probabil lipsa de experiență și-a spus cuvântul, am făcut mult prea multe greșeli. Fatpul că am jucat împotriva fostei mele echipe mi-a adus un plus de motivare, dar din păcate nu am reușit să obținem niciun punct.”

Horațiu Gal, Potaissa Turda: „Prima repriză a fost extrem de echilibrată, probabil și din cauza faptului că am rămas foarte puțini datorită accidentărilor, iar presiunea pusă pe umerii băieților și-a spus cuvântul. Suntem bucuroși că am obținut cele trei puncte. Urmează meciul de la Reșița, pe care trebuie să îl pregătim foarte bine. Din fericire, nu am avut niciun accidentat în acest meci, iar vestea bună este faptul că Georgică Cîntec are șanse mari să revină în meciul de duminică. Mulțumim publicului care a fost din nou la înălțime.”

Results

TeamPrima reprizăRezultat final
AHC Potaissa Turda1333
CSM Ploiești1327

AHC Potaissa Turda

CSM Ploiești

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY